Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zapojeni 5.1 reproduktoru

NIC Ked nim nieco tece tak je niekde zavazna porucha, od toho tam ten vodic je (chapeme vyznam slova "ochranny").

P.S. vseobecne zemna slucka (to o com si cely cas pisal) moze vzniknut aj u 3 vodicovych vedeni (myslim tym 3vodice v stene domu), a aj u zariadeni ktore su uplne galvanicky oddelene od 230V, ale maju viac vstupov, napr. od anteny. Pretoze zem (tienenie) anteny je vedene inou cestou ako zem PC (PEN vodic), spojene su az niekde velmi daleko, vznikne velka slucka (preto sa to vola zemna slucka) napr. 30metrova, a tam sa indukuje potom kadeco (el.mag. indukciou), potom v tom tecu prudy ktore indukuje indukcia. Druha moznost (hlavne u tej anteny) ze je to zemnene tak daleko ze tam vznika rozdiel potencialov (co je prirodzena vec ze napr. 1km odtial moze byt o 100V iny potencial zeme ako tu) apod.
P.S.2. U neho je to repro galvanicky oddelene (lebo ma len dvojvidlicu) a nema v tom repro ziadnu antenu ani nic ine, takze ziadna zemna slucka nevznika.
Tak ako to popisuje je to najskor porucha v tom repro, co vyplyva uz aj z toho ze to vobec nehraje. Moze byt aj vadny kabel ale to by mu hralo aspon jedno repro (nepredpokladam ze su vadne vsetky 3 kable).
Idealne ked repro skusi v inom PC, ked to nepojde tak to moze vyhodit, je v tom odpaleny bud zosilovac alebo zdroj je naprd (naprd kodenzatory, alebo diody odpalene, apod).
P.S.3. a ci je v zastrcke faza vlavo alebo vpravo je uplne jedno, nezavisi od toho nic (predpokald je ze ziaden imbecil nezapoji v 2vodicovej predlzke nulak na ochranny kolik, v tom pripade to rozdiel je - a to taky ze taka predlzovacka niekoho zabije)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny