Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunguje úložiště v Samsung TV

Ahoj, připojím k Samsung TV do USB USB kabelem SD kartu Ve foťáku Panasonic LX7 (v módu mass storage). Přehrávat filmy normálně jde. Když zkusím nahrávat funkcí timeshift (stisknu tlačítko s červeným kolečkem), dostanu hlášku (ke všemu idiotsky přeloženou):

Je třeba naformátovat zařízení. Chcete li použít funkci Timeshift nebo nahrávání, připojené USB zařízení musí být k dispozici k nahrávání. Chcete změnit formát zařízení?

Když dám zrušit, nikam se neposunu, když dám OK, ukáže se mi tabulka s nadpisem "Formátovat zařízení" pod ním text Formátovat zařízení DMC LX7 VFAT 7.4G Volné /7.4GB. pod ním menu, ve kterém je jen jedna položka DMC-LX7 Obecné. Dám OK, Po odklepnutí obligátního dotazu, že formát "odstraní soubory, se zobrazí Progressbar Testování výkonu DMC-LX7 Upozornění během testu neodpojujte zařízení."

Potom se ukáže ale:"Zařízení není vhodné pro nahrávání nebo funkci timeshift. Dopručujeme použít pevný disk USB." Naměřeno: zápis: 0.0, čtení:0.0. Doporučeno: zápis :4.3, čtení 2.6 (jednotky Mbps).
Přito má karta má čtení 144Mbps a zápis 72 Mbps, tak kde je problém?

Předmět Autor Datum
Kde máš problém ? Nemáš problém, vše je OK Ten foto prístroj není USB mass storage device, jenom to…
Joseph 23.12.2013 21:08
Joseph
Přito má karta má čtení 144Mbps a zápis 72 Mbps, tak kde je problém? V idiotském nápadu hodného vys…
ms 23.12.2013 21:10
ms
televizoru je fuk co ma karta za parametre od vyrobcu, ked mu neprebehne jeho test a nedokaze ju zme…
shiro 23.12.2013 21:12
shiro
mozna to nepujde ani primo s FLASH USB, ted resil kamarad LG ze to rvalo ze 32GB je malo a je treba…
cody 23.12.2013 21:44
cody
Aha, ony tam vůbec nejdou zapisovat/mazat soubory, na takto připojenou kartu. Zřejmně nápad nějakého…
mnua.al 23.12.2013 21:52
mnua.al
Zdá sa že Samsungy sú dosť vyberavé čo sa týka USB, ja som skúšal niekoľko kľúčov USB2, USB3, nakoni… poslední
deadhead 23.12.2013 22:02
deadhead

Kde máš problém ? Nemáš problém, vše je OK

Ten foto prístroj není USB mass storage device, jenom to predstíra. Jak se ho jiné zarízení pokouší formátovat tam mu to nepovolí, co je na tom divné. Já se domnívám, takto to má být ... :puff:

Přito má karta má čtení 144Mbps a zápis 72 Mbps, tak kde je problém?

V idiotském nápadu hodného vysokoškoláka použít DF jako čtečku paměťových karet a v nepřečtení manuálu k TVP, kde zajisté bude zmínka o minimální kapacitě použitého HDD.
Navíc pochybuji o vhodnosti formátovat kartu v DF z počítače - zda to vůbec firmware DF povolí. K takovému "betatestování" jsem se ještě neodhodlal.
A když už máte DF, pak nemusíte shánět obrázek svých obskurností na Internetu

televizoru je fuk co ma karta za parametre od vyrobcu, ked mu neprebehne jeho test a nedokaze ju zmerat.
Mozno by pomohlo naformatovat kartu na filesystem, aky podporuje TV, no toto nemusi podporovat fotak a jasne, ze to nedovoli.
Problem vidim v tom, ze chces hodne exoticku vec - nahravat do pamatovej karty cez fotak. Ak ti tato funkcia funguje s externym diskom, tak bude problem prave v tomto a pravdepodobne to nijak neobabres. Fotak neni externy disk.

mozna to nepujde ani primo s FLASH USB, ted resil kamarad LG ze to rvalo ze 32GB je malo a je treba 64GB. Tak koupili ted 64GB drahou jak potvora a zase nic. Chce to HD zapojeny pres USB. Kdyby to byl nejaky obyc. no name Chanchong apod. tak problem nebude.

Aha, ony tam vůbec nejdou zapisovat/mazat soubory, na takto připojenou kartu. Zřejmně nápad nějakého junior product designera z Japonska s vystudovanou VŠ v oboru programování. Takhle mě PanaSocik zklamal, myslel, jsem, že aspoň tam ředitel nepřemýšlí zadní částí těla, a takovouhle kriplovinu nepustí na trh.

Takže tím je to celé vyřešené, krám Panasonic nedovolí z určitých důvodů (Přijít na takovýhle nápad muselo těm programátorům zabrat fůru času) zápis na kartu. Čest všem výrobcům, kteří dělají věci tak, aby fungovaly bez omezení, jako třeba Nikon.

Zdá sa že Samsungy sú dosť vyberavé čo sa týka USB, ja som skúšal niekoľko kľúčov USB2, USB3, nakoniec mi zafungoval len 16 gigový Kingston DT 100 G2. Externý disk som zatiaľ neskúšal.

http://www.base.com/images/creative/lowres_DT100G2 _Angle_Top_Closed_16GB%5B1%5D.JPG

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru