Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vir od Abode Flash Playeru

Zdravím, mám celkem velkej prů*er, asi před dvěma dny mi nějak blbnul internet, některé stránky šly, některé jakoby neexistovaly a některé byly v průběhu načítání stránky ukončeny. No a včera to dovršilo tím, že mi na mém chytrém telefonu (Lumia 925) přestaly jít aplikace typu FB, Bing vyhledávání a na itnternetu nešly stránky: Facebook, google, seznam, youtube, bing.com (to jsou všechny na které jsem přišel) a místo nich mi tam vyskočila nějaká stránka od adobe, a když jsem odmitl nebo potvrdil, tak to nešlo naštěstí nainstalovat, protože je to Win phone.. Myslel jsem si že se něco děje s Lumií ale pak jsem zkusil připojit se na ntb na tyto stránky, všechny mi nešli a v prohlížeči mi vyskočila hláška: "WARNING! Your Flash Player may be out of date. Please update to continue" s přesměrováním na stránku adobe flash playeru a pokud jsem to potvrdil nebo "upozornit později", tak mi to chtělo něco stáhnout do počítače a nainstalovat a zárověň začal nesmírně řvát avast že na stránce je malware a jiná verbež, bylo mi to divné a nic jsem nestahoval a ani neinstaloval. Kouknul jsem na internet a dočetl se že je to nějakej vir, jen na anglických stránkách pomocí překladače a to mi nebylo moc k čemu. Jen jsem zjistil, že je to vir, kterej sídlí v routeru, tak jsem dneska zkusil vyměnit router (adsl modem) za jiní a stejně mi to nejede a hlásí to to samé . Tak Vás tedy moc prosím rádcové, čím by to mohlo být, když mi to vyskočí jak na Lumii 925, tak na stolním PC i na ntb a nic jsem ani do jednoho nestahoval?? Díky moc za rady, už fakt nevím co s tím.:-(

Předmět Autor Datum
podívej se, na jaké adresy je nastaveno dns v routeru. vir v routeru sídlit nebude.
lední brtník 08.05.2014 15:09
lední brtník
Jak se to vezme, sice nesídlí, ale "administrátor" nechal výchozí přihlašovací údaje do administrace…
ms 08.05.2014 15:13
ms
Opravdu si z vás nědělám srandu, a vážím si vaši práce. Měl bych spoustu jiné práce něž tady rešit t…
koala3 08.05.2014 15:26
koala3
Díky za odpověď ale nějaký nastavování routeru je pro mě italská vesnice. Jak to mám zjistit, prosím…
koala3 08.05.2014 15:15
koala3
z odkazovaného článku: just change your DNS back to 8.8.8.8 and 8.8.4.4 will solve the problem. na…
lední brtník 08.05.2014 16:13
lední brtník
Mám nový poznatek, protože při zapojení toho jiného modemu, mi ve firefoxu, ve kterém jsem to zkouše…
koala3 08.05.2014 15:39
koala3
Ještě jste ani neopsal typové značení toho zařízení a valná většina má křišťálové koule v servisu. A…
ms 09.05.2014 12:29
ms
Zdravím Vás mistři, já se velmi omlouvám za neobsáhlé informace, jestli z vás má někdo křišťálovou k…
koala3 10.05.2014 01:43
koala3
je nějaká havěť v routeru? článek z novinek jsem nečet. pokud nestačí tovární reset, je ten krám na…
lední brtník 10.05.2014 11:01
lední brtník
Havěť zatím ne, ale pokud kinderadmini síťový prvek pořádně nenastaví a nezabezpečí a ještě nechají…
ms 10.05.2014 14:59
ms
Zdravím mistři, já vím, že nás méně znalé tu moc rádi asi nevítáte, ale i mi se snažíme vyřešit naše…
koala3 11.05.2014 02:13
koala3
Ale to přece bylo popsáno hned v tom prvním odkazu z 8. května. Problém byl nakonec opravdu v route…
karel 11.05.2014 02:21
karel
To je jasný no, hlavně aby eště něco trochu vydržel, i když už má věk (6let) na to aby se vzdal :-)… poslední
koala3 11.05.2014 02:24
koala3
Proto je takové zbytečné kecání, které někteří jedinci ignorují, že? Já nebudu hádat ani poskytovate…
ms 10.05.2014 14:52
ms
Proč si tu hlášku nedáš do Google: WARNING! Your Flash Player may be out of date Anebo proč neprojde…
IQ37 08.05.2014 16:01
IQ37
Odkazoval jsem dokonce přímo na "karlův" příspěvek. Zde předpokládám buď přímo instalaci škodlivého…
ms 08.05.2014 16:07
ms
Asi toto?: http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/335 670-podvodnici-zkouseji-novy-trik-obra…
Karel04 08.05.2014 23:36
Karel04
98% domácích uživatelů si nedokáže nastavit síťové připojení. bez spoléhání na dhcp v routeru by byl…
lední brtník 08.05.2014 23:49
lední brtník

Mám nový poznatek, protože při zapojení toho jiného modemu, mi ve firefoxu, ve kterém jsem to zkoušel na starém modemu, tyto stránky nejdou, ale ve chromu, který běžně nepoužívám mi tyto stránky na jiné modemu jdou v pohodě, takže dle mého bude problém v routeru (modemu) a v nějaké historii jednotlivých prohlížečů.... no nejhorší bude asi resetovat ten modem, to jsem v životě nikdy nědělal... Prosím ještě mi raďtě, jestli vás něco napadne..:-) Moc díky

Ještě jste ani neopsal typové značení toho zařízení a valná většina má křišťálové koule v servisu. A tohle na dálku také nejde udělat, takže nejlépe někoho v okolí, kdo to tajné zařízení dokáže odtajnit, stáhnout manuál na webu výrobce a postupovat dle něj. Případně se podívat též na stránky poskytovatele konektivity a jeho nápovědu. A hlavně bude mít výpočetní techniku nezasviněnou všelijakým malware, když už to bude nastavovat.
Nastaly dvě možnosti:
- dobrovolně instalovaný malware našel zařízení s ponechanými výchozími přihlašovacími údaji - což je naprosto fatální administrátorská chyba.
- útok zvenku do nezabezpečené WiFi sítě, tak jako výše. V NSR po zásluze před soud, tady je to moc humanistické.

Zdravím Vás mistři, já se velmi omlouvám za neobsáhlé informace, jestli z vás má někdo křišťálovou kouli, tak se mi ozvěte kde jste k ní přišli, jedna by se mi taky hodila, o co by byl ten svět lehčí kdyby takovýhle machrovinky byly.:-):beer:. Ten router (adsl modem) je LevelOne WBR-3601 a asi si řekl že jde do křemíkového nebe, protože ještě včera dopoledne mi fungoval ale házel zmiňovanou chybu, ale večer už se na něm nerozsvítila kontrolka Internet, která by měla IMHO jakoby signalizovat uplné připojení, kontrolka ADSL se rozsvítí to v pohodě ale internet nikoli. A když by už mělo dojít k připojení se k němu notebookem, tak na routeru začne blikat kontrolka wifi, která před zapnutím wifi na ntb normálně svítila. IMHO ten router je asi na zahození, už jsem kdysi zkoušel měnit adaptér k němu a dalo to chvíli pokoj, ale teď je to asi definitivní. Jo a k tomu "viru" já jsem se s něčím takovým setkal poprvé, nevím jestli je to nějaká novinka ale podle mého sledování bude jasný problém v routeru, protože záleží jak kdy, ale každou chvíli to dělají jiné stránky. Můj lék co fungoval bylo vymazat soubory cookies a historii v prohlížeči od doby kdy to začlo házet a zkusit jiný router, následně net jel a nic to neházelo. IMHO je asi nějak zaneřáděnej router a ano máte pravdu chyba byla nechat tam výchozí přihl. údaje, ale abych vám pravdu řekl ten router jsem si kdysi, když jsem ještě moc neholdoval výp. technice nechal nastavit v prodejně a již jsem to neřešil, a to je ten problém, neříkám že výp. technice rozumím, ale dneska bych to asi zvládnul sám a bylo by to v poho.:-) ten neřád se tam mohl dostat jakkoli, ale já nic neznámého nestahuju ani neinstaluju, ale problém je že bratránek ten router používá taky a je mu 12 takže mu je jedno co stáhne, hlavně ať má hry...... Má na Vás ještě pár otázeček, myslíte že ten router bude fakt kaput nebo je jen nějak omezenej tim "virem"? (na tom jiném routeru net jde normálně). Je moje teorie možná že je nějaká havěť v routeru?? Díky za rady a omlouvám se za ten dlouhej román.. :-) dejte si k tomu :beer:

Havěť zatím ne, ale pokud kinderadmini síťový prvek pořádně nenastaví a nezabezpečí a ještě nechají výchozí přihlášení do administrace (viz rychlonastavovací návod k tomu ADSL) a k tomu si zasviní os malwarem, pak může dojít k tomu, že se jedna z potvor "přihlásí" a změní patřičné údaje v síťovém zařízení.
To je zatím sranda, ale až to bude flashovat "alternativní" firmware, to teprve bude sranda!

Zdravím mistři, já vím, že nás méně znalé tu moc rádi asi nevítáte, ale i mi se snažíme vyřešit naše problémy po svém a neotravovat s nimi nikoho jiného (pokud se nejedná o dobrovolnou poradnu, kde je na každém, zda se chce zabývat problémy někoho jiného), každý jsme dobrý v nečem jiném. Připadá mi, že místní poradna už je jen pro poradění se odborníků s odborníky pokud nedejbože něco nevědí... Tímto Vás nechci ale nijak soudit a urážet, jen si to myslím. Abych se vrátil k problému, který jsem tu od začátku řešil moje osvědčená metoda: Vzít router a vyresetovat ho, popř. přenastavit některá nastavení které se mohli resetem ztratit, dále pak vymazat historii a cookies v každém prohlížeči od doby, kdy to začlo dělat. Toť je vše alespoň v mém případě. Teď mi internet normálně běhá přenastavil jsem přihlašovací údaje routeru, i když jsem kinderadmin podle vás... a nechat projít pc nějakým antimalware softwarem, můj je osvědčený Malwarebytes' Anti-Malware. Přesto všem Vám moc děkuji za poskytnuté informace podporu a pomoc.:-) Toto téma můžete dát jako vyřešené.
Nezlobte se na mě:-). Koala3:beer:

Proč si tu hlášku nedáš do Google: WARNING! Your Flash Player may be out of date
Anebo proč neprojdeš to téma, které odkazuje ms?
Našel bys třeba toto: http://wasconet.com/how-to-remove-warning-your-fla sh-player-may-be-out-of-date/

Odkazoval jsem dokonce přímo na "karlův" příspěvek. Zde předpokládám buď přímo instalaci škodlivého malware na nějaký počítač, kde jedna část ošmíruje lokální síť a hledá zmíněnou slabinu v odfláknuté administraci (zanechání výchozího hesla), nebo totéž skrze WiFi...
Vzhledem k tomu, že dokonce není schopen popsat zařízení, ví se pouze ADSL, bych doporučil sehnat něco živého, co to na místě dokáže nastavit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru