Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porovnanie antivirov - ako moze K7AntiVirus najst vsetky nove viry?

Ahoj,

robil som si poslednych par dni take male sukromne porovnanie ako rychlo dokazu rozne AV chytat nove viry, co mi chodia emailom.

Hodil som podozrivu prilohu na Virustotal a sledoval, ktore AV sa najcastejsie chytaju. Samozrejme, ze Eset, Avast a pod. hlasia nieco az po 12-tich hodinach a viac od prveho vyskytu, najcastejsie ale nehlasia vobec nic.

Tu som hodil textak aj s sha256 pre jednotlive subory, ak by si chcel niekto na Virustotal porovnat terajsi stav oproti casu, ked som to testoval ja: file.html

Zaujimave vsak je, ze K7AntiVirus chyta prakticky vsetko (aj ked to oznacuje rovnakym internym pomenovanim). Ako je to mozne?

Předmět Autor Datum
Kolik jsi toho celkove testoval? Testoval jsi i ciste soubory na false positive vysledky?
Dwane Dibbley 27.05.2016 14:51
Dwane Dibbley
Testoval som len to, co mi prislo emailom za posledne 2 tyzdne, vid. ten odkaz vyssie. Nehovorim, z…
Palos2 27.05.2016 15:21
Palos2
vyše 20 rokov pôsobenia v profi/business segmente nesie svoje ovocie,aj keď doteraz pôsobili viac-me…
audax 28.05.2016 08:17
audax
vypadá to, že tazatel si dopisuje s indiány anebo se zavirovanými magory. mě za 16 let žádný mail s…
lední brtník 28.05.2016 09:00
lední brtník
Mozem ta ubezpecit, ze ziadneho indiana nepoznam. Ak tebe za 16 rokov ziadny virus mailom neprisiel…
Palos9 29.05.2016 22:05
Palos9
bohužial svet profi business triedy a svet riešení pre bežný plebs sa velmi často velmi odlišuje v k…
audax 30.05.2016 09:28
audax
Evidentne tiew vsetky tvoje viry z emailov maju nieco spolocne, trebars nejaku cast, hlavne ak to te… poslední
MM.. 30.05.2016 17:32
MM..

Testoval som len to, co mi prislo emailom za posledne 2 tyzdne, vid. ten odkaz vyssie.

Nehovorim, ze to ma nejaku vypovednu hodnotu, zaujimali ma nove hrozby. Niekolko dni stare viry uz pozna kde-kto.

Skor ma prekvapilo, ako dokaze jeden tvorca AV najst vsetko. O tom, ze nie su false positive, svedci aj to, ze postupne ten subor chyta coraz viac antivirov. Doteraz som o ziadnom K7 antivire vobec nepocul ani slovo.

vyše 20 rokov pôsobenia v profi/business segmente nesie svoje ovocie,aj keď doteraz pôsobili viac-menej len v ázijskom teritoriu a v mimoázijskom a home user prostedí prakticky firma K7 doteraz bola prakticky neznámy pojem,Indovia vedia byť šikovní.........

Mozem ta ubezpecit, ze ziadneho indiana nepoznam.

Ak tebe za 16 rokov ziadny virus mailom neprisiel, tak ta povazujem skor za vynimku a mozes si gratulovat.

My ostatni take stastie nemame, vid. http://www.zive.sk/clanok/115052/postu-slovakov-a- cechov-zahltili-nebezpecne-e-maily-do-pocitaca-sta huju-sifrovac

Otazka nicmenej nesmerovala na skusenosti so zavirovanym emailom ale na az udivujuce schopnosti jedneho, viac-menej neznameho, antiviru.

Keby som chcel konspirovat, tak by som skoro povedal, ze tvorca AV a viru sa mozno poznaju :)

bohužial svet profi business triedy a svet riešení pre bežný plebs sa velmi často velmi odlišuje v kvalite,ale aj cene produktov, na bulváre typu živě/živé sa obvykle dookola papagájujú riešenia NOD /AVG,sem tam nejaký Kaspersky a šmitec,profi trieda používa business riešenia od GeCAD/Sybari/Frisk a spol a tam aj tá heuristika je niekde úplne inde ako u nejakého avg/avg free,tam je potom aj vo výsledkoch rozdiel ako medzi Škoda CitiGo a Dodge Viper SRT,z bodu a do bodu b odvezú obidva,ale komfort a kvalita prevedenia sú od seba vzdialené svetelné roky....

Evidentne tiew vsetky tvoje viry z emailov maju nieco spolocne, trebars nejaku cast, hlavne ak to ten AV oznacuje furt stejnym nazvom.
Nesvedci to o tom ze je AV "dobry", lebo zas potom moze oznacovat aj ciste veci ako viry, len preto ze obsahuju nejaku operaciu. Ale zavisi to od vela veci. To co si robil neni test antiviru, len zabijanie casu.
Ale v kazdom pripade je to zaujimave, diky za info.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru