Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HW přenos/sdílení programů a dat mezi 2 místy

Pomalu se chystám na totální obnovu IT doma i ve firmě a do kanceláře jsem místo stolního PC uvažoval o NB, ovšem v poslední době kancelářsky komplex, ve kterém sídlím, několikrát za sebou vykradli a kromě jiných věcí, ukradli hlavně NB. Stolní PC zloděj nechal být a i podle stylu krádeže bylo naprosto jasné, že by neměl šanci je odnést.

Mě se to naštěstí nedotklo, ale celkem mě to nahlodalo v záměru koupit do kanceláře NB. Jelikož občas potřebuji něco pracovního udělat/dodělat doma, začal jsem uvažovat o nějakém přenosně - pevném řešení, které by nešlo jednoduše odcizit a současně by bylo přenosné. Ideální by byl přenosný USB HDD disk, případně USB flash disk větší kapacity, ale netuším, nakolik by bylo jednoduché/složité na něj nainstalovat používané programy, hlavně Pohodu. Žádné extra velké objemy dat/programů nepotřebuji, na dosavadním PC mám 80 GB a 1/3 z toho je neobsazena, ale v novém PC bych se rozšoupl asi trochu víc. :-D

Mimochodem, na domácím HP Pavilione mám Pocket Media Drive, u kterého jsem pochopil, že vložený Pocket Media disk je chová jako standardní SATA disk a právě takové věci mezi 2 HP PC umožňuje, ovšem HP ji Pocket Media disky nenabízí a také mi není jasné, jak by to šlo připojit k PC bez Pocket Media Drive. Podobná varianta by mi naprosto vyhovovala.

Předmět Autor Datum
kup si nějaký zotac se 4-jádrovým atomem a pasívním chlazením, nebo s 2j. celeronem a namontuj to do… poslední
lední brtník 14.11.2016 19:58
lední brtník

kup si nějaký zotac se 4-jádrovým atomem a pasívním chlazením, nebo s 2j. celeronem a namontuj to dovnitř stolu.
zloděj to sice snadno může se stolem ukrást, ale když dolní šuplík náhodou vyliješ betonem, docela se zapotí.

ten tvůj media drive taky ujde, ale potřebuješ dva stejné pc doma a v práci.

na flashku se nic neinstaluje, flashka je pomalý nespolehlivý shit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru