Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení DVB-C na PC TV

Nejde zapojit u kabelovky UPC v digitálu set-top-box CV-5000 CINX do PC Tv karty WinFast DTV 2000 H aby šly programy na PC monitoru. Analog šel normálně ale jejich digitál TV karta po koaxu prostě neumí přesto že má analog i digitál tuner.Mám to propojené scartem do S-videa zvuk jde ale obraz je černobílý. Na různých fórech radí propojit piny ve scartu abych tam dostal barvu ??? Zná někdo jiný postup dík.

Předmět Autor Datum
Potřeboval bys DVB-C kartu a ci modul s kartou. Takhle můžeš akorát jejich stb zapojit do analogovéh…
Scatman 22.09.2009 18:00
Scatman
pozri si revíziu karty a manuál,niektoré revízie vyžadovali na príjem digitálneho signálu zapojenie…
audax 22.09.2009 20:15
audax
Žádná běžná tv karta neumí kabelový digitál. Existují jen dvě, a ty běžně ani dobře nejdou koupit
Scatman 22.09.2009 20:33
Scatman
pokial je dvb-c kodované,takto bežná karta bez CI a dekodovacej karty v ňom "nevie",pokial je signál…
audax 22.09.2009 23:16
audax
Obávám se, že se pleteš, ale samotného si mne znejistil
Scatman 22.09.2009 23:34
Scatman
Otazka je chaos, takze to napis este raz a normalne co chces s cim prepojit a preco. Ked chces prepo…
MM.. 23.09.2009 01:17
MM..
Co mám: PC a TV kartu WINFast DTV 2000H která má vstup na FM,TV DVB-T koax,TV kabelová koax ( pouze…
blatouch 23.09.2009 16:42
blatouch
Tv karta má DVB-T a upc DVB-C... Proto to nejde z koaxu
Scatman 23.09.2009 17:06
Scatman
ak by z toho settopboxu liezol von znovu dvb signál,tak by bolo absolutne nezmysené,aby ho upc vôbec…
audax 23.09.2009 20:01
audax
scarty blokovane? To snad nemyslis vazne :-) Jeho problem je uplne jasne v SVideo kabli tak nech si…
MM.. 23.09.2009 23:56
MM..
Uz som pisal co mas nastavit ked mas scart->svideo (inac asi ten najblbsi sposob ale malo by sa dat…
MM.. 23.09.2009 23:52
MM..
Ten set top box handan znám. Má jen kompozitní a nebo rgb výstup ve scartu. Svideo z něj nedostane poslední
Scatman 24.09.2009 00:04
Scatman

pokial je dvb-c kodované,takto bežná karta bez CI a dekodovacej karty v ňom "nevie",pokial je signál nekodovaný,"vie" to každá karta,ktorá podporuje dvb-t signál,jediný rozdiel medzi dvb-t a dvb-c je to,že dvb-c nieje šírený vzduchom a je obvykle kodovaný,leadtek dtv2000H má podporu pre káblom šírený digitálny signál,záleží od revízie karty,na niektorých bolo nutné nasadiť jumper alebo zasunúť kábel do konektoru B,inak bol digitálny signál z káblu ignorovaný,DVB-C kariet existuje dosť velké množstvo,len nie všetky sú v našich končinách bežne v predaji,to je bohužial pravda,v apple shopoch sú napr. v ponuke cca 3 typy s podporou dvb-c/dvb-t,akurát ovládače pre win-platformu si teba stiahnuť na stránkach výrobcov a použiť alternatívny program na obsluhu,k nim je obvykle prikladaný len beyound TV/eye TV software for mac-stačí pozrieť elgato,watchango,avermedia,hauppauge,kworld/twinha n-často ako oem verzie balené a predávané ako msi tv@nywhere sat/dvb/trinity,not only tv-bývalý lifewiew/animatek technologies,ruský beholder.....a x iných

Otazka je chaos, takze to napis este raz a normalne co chces s cim prepojit a preco.
Ked chces prepojit len Cinch vystup settopboxu s TV kartou (pozerat na PC len kanal ktory si si naladil na set top boxe) tak napis jasne ze jake mas vystupy na settopboxe a jake vstupy na TV karte.

Ked pouzivas SCART->Cinch, a mas to ciernobiele, tak su 2 moznosti:
1) na settopboxe v menu si nastav vystup COMPOSITE, namiesto SVideo, ak to settopbox vie nastavovat.
alebo
2) v scarte prepojit pin s farbonosnou zlozkou s pinom s jasovou zlozkou kondenzatorom. Vid www.google.com, hladas za prve SVideo to composite schematic, a za druhe hladas scart pinout

P.S. a ak to mas prepojene kabelom SCART->SVideo, tak to prepoj kablom scart->Cinch, ak ma tvoja TV karta vstup cinch, alebo si nastav v menu settopboxu vystup SVIDEO, namiesto COMPOSITE.
P.S.2. alebo si na PC v nastaveniach ovladaca tej TV karty nastav ze mas vstupny signal composite.

Co mám:
PC a TV kartu WINFast DTV 2000H která má vstup na FM,TV DVB-T koax,TV kabelová koax ( pouze analog ),audio vstup, video vstup.
UPC kabelovka set-top-box ( DVB-C )značka CV-5000 CINX a ten má výstup scart pro videorekordér,scart pro TV,konektor sériového rozhraní, audio výstupy,video výstup (cinch), S/PDIF (cinch),vstup pro anténu a signálová smyčka to je vše.

Na radu fora jsem to propojil ze set-top-boxu scart do PC TV karty na S-video.

Co chci:
Obraz je pouze černobíle a chci ho BARVNĚ!!!!!!! Protože používám PC jako druhou telku pokud jelo UPC v analogu tak jsem to měl propojené přes koax kabel a šlo vše v pohodě. Teď UPC nám přepojilo vše do digitálu daly nám jejich speciální DVB-c set-top-boxy a na PC je problém.
Přesto že TV karta má digitální tuner i analog.
Ještě to zkusím poladit softwarem.

ak by z toho settopboxu liezol von znovu dvb signál,tak by bolo absolutne nezmysené,aby ho upc vôbec poskytovalo,to by museli poskytovať zákazníkom špeciálny televízor,ktorý vie priamo spracovávať dvb signál,tam bude niekde chyba v nastaveniach,alebo bude teba upraviť scart konektor-viz príspevok od MM.,alebo sú scarty na poskytovanom zariadení schválne blokované poskytovatelom a povolený je len jeden jediný výstup na jeden tv prijímač podla predplatenej služby

scarty blokovane? To snad nemyslis vazne :-)
Jeho problem je uplne jasne v SVideo kabli tak nech si nastavi svideo vystup na settopboxe v menu (ak sa da), alebo nech pouzije kabel cinch-cinch alebo Scart-cinch. Samozrejme na PC bude vidiet len ten kanal ktory ma naladeny na settopboxe.

Uz som pisal co mas nastavit ked mas scart->svideo (inac asi ten najblbsi sposob ale malo by sa dat nastavit na settopboxe vystup svideo).

Alebo ked ma ten settopbox aj cinch vystup a ak ma TV karta cinch vstup (to si nenapisal jake mas presne vstupy na TV karte), tak to prepoj kablom cinch-cinch a bude to farebne.

P.S. Vstupny signal (SVideo/composite) sa urcite da nastavit aj v PC v ovladaci/programe k tej TV karte. Takze tretia moznost je nastavit si to na PC (momentalne mas signal composite, nie svideo).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru