Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s vypínáním a zapínáním PC v intervalech 10-15 sec

Dobrý večer Mám problém s PC začal se mě sám od sebe restartovat pak už nešel i obraz najednou se počítač začal sám vypinat a zapínat v intervalech 10-15 sec . Nechal jsem otestovat grafiku ta je v pořádku a jede ramky mám 4x 1GB takže tam problém také není takže jsem začal vyměňovat komponenty za nové začal jsem zdrojem problém stále trvá pak základní desku problém stále trvá ted procesor a problém stále trvá už není co vyměnit a nevím co by to mohlo být má to ale něco společného s ATX konektorem je napájecí kabel 4pin konektor k CPU když ho odpojím tak počítač jede ale bez obrazu monitor je v pořádku když ho zase zapojím ten ATX konektor tak to zase dělá vypnínání zapínání v intervalech 10-15 sec pořát dokola nevíte co stím?

Předmět Autor Datum
Zkontroluj tlačítko Power, jestli není zaseklé... Např. ho odpoj a PC zapni "zkratováním" kontaktů p…
host 12.02.2011 22:22
host
To nevím jak to mám udělat chtělo by to více informací mám desku Gigabyte GA-EP41-UD3L
MarkHorror 13.02.2011 04:50
MarkHorror
To tlačítko Power by mohlo být ono. Vede od něho kablík na desku (dva tenké vodiče - na polaritě nez…
Pytlík 13.02.2011 06:08
Pytlík
Jak jsem psal je to význámná věc s ATX 4 pin konektorem ten napájí CPU dodatečně když ho odpojim tak…
MarkHorror 13.02.2011 10:17
MarkHorror
Tak osadil jsem starou desku při které to začalo problém už není s vypnínáním a zapínáním ale nejde…
MarkHorror 13.02.2011 11:04
MarkHorror
Takže Nová deska zezačátku jen s procesorem a ATX 4 pin konetktorem měla interval vypínání a zapínán… poslední
MarkHorror 13.02.2011 11:51
MarkHorror

To tlačítko Power by mohlo být ono. Vede od něho kablík na desku (dva tenké vodiče - na polaritě nezáleží). Když je vytáhneš z desky (zapamatuj si, kam byly zapojeny), tak krátké spojení těch dvou pinů by mělo spustit počítač a dlouhé spojení (několik sec) zase natvrdo vypne zdroj. Napřed ale odpoj všechno, kromě procesoru (i paměti a grafiku vyndej, odpoj disky, prostě všechno) a zkus, jestli se deska udrží zapnutá (byť zběsile pípající). Když ne, tak to zkus s odpojením kablíků, jak jsem popisoval prvně. Když to nepomůže, tak je to deskou (nezapomeň jí prohlídnout kondenzátory), nebo zdrojem. Když se udrží zapnutá, tak přidávej paměti, grafiku ...

Jak jsem psal je to význámná věc s ATX 4 pin konektorem ten napájí CPU dodatečně když ho odpojim tak to jede bez problémů ale obraz zase nejde když ho zapojim ten konektor tak se to zapímá a vypíná po 10-15 sec příjde mě jako kdyby stím konektorem společnýho bylo něco skratovanýho a zdroj to vypíná ale vyskratovanou desku jsem měl a to se zdroj chová jinak vypne to uplně aa už to nedovolí zapnout aby se něco nestalo musí se odpojit hlavní kabel a pak do jde ale zase to odpojí a už to nejde stím tlačítkem to zkusim ale nevim kdybych odpojil ten kabel a jede to v pohodě akorát bez obrazu dělalo by to to tlačítko ale nedělá to to prostě nedává logiku :( Další naad klidně napište díky.

Tak osadil jsem starou desku při které to začalo problém už není s vypnínáním a zapínáním ale nejde obraz grafika je v pořádku takže bádám dál a zkusim ted novou desku kde je zakopanej pes stím tlačítkem jsem to zkusil a nic tlacitkem to není jak se dalo usoudit z předchozích pokusů na staré desce už není problém s ATX 4 pin konektorem ale s obrazem zkusim ted novou desku .Pište další nápady děkuju.

Takže Nová deska zezačátku jen s procesorem a ATX 4 pin konetktorem měla interval vypínání a zapínání 10-15 sec osadil jsem plně desku a interval se zvíšil na 1 minutu ale obraz stále nejede monitor je v pořádku a grafika taky.Takže mě nic nenapadá všechno kromě grafiky a ramek je nové ale ramky jsou 4x Gb tam bych problém neviděl . Další nápad nejlepší by bylo aby poradil někdo kdo měl tenhle samí nebo hodně podobný problém díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru