Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plazmová TV LG svislé proužky v obraze

Vím, že sem tento dotaz úplně nepatří, ale všiml jsem si, že jsem chodí i spousta odborníků na tuto problematiku, tak přesto zkusím svůj dotaz položit.
Známý vyřadil plazmovou TV LG 42PJ550 z důvodu asi 5cm tlustého černého svislého pruhu asi 5cm od levého okraje obrazovky, někdy tento pruh obsahuje několik různobarevných 1px tlustých proužků. Tv mně nechal, že se an ni buď můžu dívat tak jak to je, vyhodit nebo se ji pokusit opravit.
Po přinesení TV domů jsem zjistil, že po mírném poklepání na spodní rám zruba pod místem výskytu pruhu pruh zmizel nebo měnil barvy a složení 1-pixelových proužků. Když pruh zmizel úplně, tak pak už se do vypnutí TV neobjevil a obraz byl krásný a čistý. Když se nechala TV nějaký čas vypnutá, tak po zapnutí se znovu pruh objevil, ale začal mizet sám asi do 1 minuty a pak už s eopět neobjevil. Tento stav trval tak dva týdny, pak pruh mizel po trochu větším čase až přestal mizet a i poklepání nepomohlo. Elektronice docela rozumím, tak jsem se jal TV rozebrat, po téměř kompletním rozebrání jsem se dostal až k desce u spodního okraje obrazovky, ze které šlo asi 12 těch placatých propojovacích káblíků, sundal jsem i chladič, který ji celou překrýval a zjistil jsem vcelku zajímavou a mnou dosud neviděnou konstrukci, kdy v těch plochých káblících byly implantovány lesklé kovové plošky, nejspíš procesory pro řízení obrazu, tyto plošky byly pomocí šedé nalepovací teplovodivé pásky spojeny s hliníkovým chladicěm. Jediné co jsem udělal bylo, že jsem tyto pásky otočil, aby plošky měly lepší kontakt a nedostaly se znova do protlačených míst a trochu přitlačil na konektory, do kterých šly ty ploché káblíky. TV jsem zkusmo složil a hned napoprvé naběhl obraz bez svislého pruhu, poté asi tak 3 dny se TV zapínala bez svislého pruhu, pak týden začal zase sám asi po minutě mizet a pak už se neobjevil a teď už jsem opět ve stádiu, kdy je tam ten pruh po zapnutí a nezmizí ani po mírných úderech do rámečku.

Takže bych se rád zeptal, jestli s tímto chováním má někdo nějaké zkušenosti a kdyžtak jestli by dokázal někdo poradit, jak se toho pruhu úplně a napořád zbavit..jestli je třeba špatný kontakt někde v tom konektoru, nebo je porušený kontakt procesoru integrovaného do plochého káblíku, nebo je špatný kontakt někde uvnitř obrazovky. Děkuji všem, kteří to dočetli až sem a případně budou schopni přidat i nějakou radu:-)

Pro ilustraci přikládám fotografie obrazovky:
http://www.imagehost.cz/viewer.php?file=cm6fhezu81 zqofogqtxp.jpg
http://www.imagehost.cz/viewer.php?file=firm1rj5fu olspcl704.jpg

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru