Předmět Autor Datum
ja se o tuhle problematiku zajimal kdysi taky hodne podrobne a vim ze nejake takove ty rychlokvaskov…
luccas 04.06.2007 17:57
luccas
spravis mi radost 25jp@gmail.cz
25jp 04.06.2007 18:00
25jp
A že jsem tak smělý, neměl bys zájem podělit se o návod i s ostatními čtenáři poradny formou vydání…
host 04.06.2007 18:09
host
tak bohuzel ten komplexni navod podle kteryho jsem se pred nejakym rokem ucil ja Gordian uz na netu…
luccas 04.06.2007 18:50
luccas
tedka je auto gk tak zjednodusenej ze navod netreba -ty stary casy kde jsi nastavoval kdejakou kravi…
kmochna 04.06.2007 19:05
kmochna
a tady je jeden textovej 1/2 Po nainstalovani spustime VurtualDubMod a NanDub, kde odsouhlasime li…
luccas 04.06.2007 18:51
luccas
2/2 Na zalozce "Rozliseni" orezeme video "Auto cropem" a "Smart crop all" *, zmeny se projevi v okn…
luccas 04.06.2007 18:51
luccas
Můžeš použít Open Source jednoduchý program Dr.DivX: DrDivXDownload nebo o málo složitější free DV…
Fuente 05.06.2007 18:15
Fuente
Dr.DviX je opravdu super. Mám vyzkoušeno, kvalita skvělá. (2x pass)
Beďa 05.06.2007 20:29
Beďa
Až budeš mít čas, vyzkoušej DVD.x, pak si o kvalitě programů pohovoříme. :)) poslední
Fuente 05.06.2007 20:41
Fuente

ja se o tuhle problematiku zajimal kdysi taky hodne podrobne a vim ze nejake takove ty rychlokvaskove programy ktere to za tebe jak rikaji udelaji samy a avi mas na par kliku hotovy jsou naprd

Vetsinou je ta kvalita nic moc a ja se skoro nikdy nevlezl do pozadovane velikosti.
Naucil jsem se ovladat na prvni pohled slozite vypadajici GORDIAN KNOT a musim uznat ze ty ripy co vytvarim me i me kamarady plne kvalitou uspokojuji
Pokud chces poslu ti na mejla navod

a tady je jeden textovej

1/2

Po nainstalovani spustime VurtualDubMod a NanDub, kde odsouhlasime licencni ujednani, rovnez spustime a zavreme samotny GK pro ulozeni prednastavenych cest.

Spustime GK a prepneme se na zalozku "Options", kde nastavime cestinu.
Na zalozce "Cesty k programum" zkontrolujeme spravne nastaveni cest, pokud chybi, doplnime (programy jsou standartne nainstalovany v GK slozce)

Jako prvni si DVD zkopirujeme na HDD (muzeme ripovat primo z mechaniky, ta by ale nejspis brzy lehla opotrebenim). Na zalozce "Ripovani" klikneme na prvni ikonku, otevre se DVD Decrypter. Pro DVD s ochranou moc vhodny neni, v tom pripade je lepsi pouzit DVDFab nebo CloneDVD2. V DVD Decrypteru nastavime IFO (mode > IFO), automaticky se oznaci hlavni film. Na zalozce "Stream processing" muzeme ostranit nepotrebne audiostopy a titulky zaskrtnutim "Enable stream processing". V "Destination" nastavime slozku pro ulozeni vobu a ikonou dole nechame kopirovat, po dokonceni muzeme Decrypter zavrit.

Konecne avi se nakonec posklada ze zvlast komprinovanych audia a videa, audio oddelime DGIndexem (zalozka "Ripovani", spodni ikona). File > Open, vybereme voby a nastavime Audio > Output Method > Demux all tracks. Pro kontrolu formatu, pomeru stran a snimku za sekundu (bude se nastavovat pozdeji) muzeme spustit preview klavesou F5. Ulozime projekt (File > Save project).

Se vzniklym d2v projektem se bude dale pracovat, otevreme ho v GK uplne dole. Momentalne ho ale nepotrebujeme, takze zminimalizujeme a na zalozce "Datovy tok" vyberem kodek a vystupni soubor nechame na avi. v "Modu" vybereme bud "Spocitej prumerny datovy tok" nebo "Spocitej delku avi souboru" podle toho, zda chceme znat predem bitrate videa nebo velikost vystupniho souboru (vhodnejsi, pokud chceme rozdelit video na urcitou velikost). Pro znamou velikost konecneho avi tedy volime "Spocitej prumerny datovy tok" a pocet cd nastavime vpravo pod nastavenim kodeku. Pokud budeme chtit zachovat puvodni AC3 stopu, vybereme v "Audio A" "velikost" a otevreme ji, nebo v "Datovem toku" zvolime pozadovanou bitrate. Postup je stejny v pripade "Audio B", coz je vlastne druha zvukova stopa. Tyto nastaveni jeste nevedou ve vysledny avi, slouzi jenom ke spravnemu propoctu.
Jakakoliv zmena na teto zalozce se projevi dole zmenou hodnoty "Bity/(Pixel*Snimek)", jejiz podklad by mel zustat sedy, zmena barvy podkladu znamena artefakty ve videu. Plati, ze cim vyssi rezerva pri "Bity/(Pixel*Snimek)", tim vyssi bitrate.

2/2

Na zalozce "Rozliseni" orezeme video "Auto cropem" a "Smart crop all" *, zmeny se projevi v okne s videem (zminimalizovanem), pokud mame v menu View zakrtnutou polozku Resized. Jako posledni v hlavnim okne GK muzeme menit vystupni rozliseni, kde se opet jakakoliv zmena projevi dole v "Bity/(Pixel*Snimek)".

V okne s videem klikneme na "Save&Encode", v dalsim okne to same a ulozime avs soubor.
Ted zbyva nastavit pruchody video kodeku (staci klik na First a Second pass a potvrzeni tlacitkem OK) a vybrani audiostop. Chceme-li zanechat AC3 stopu, zaskrtneme "Jen pripoj", pokud staci mp3, vepiseme bitrate, se kterym jsme pocitali na zalozce "Datovy tok". Nakonec klikneme na "Add job to encoding queue" na zalozce kodeku a nechame kodovat.

GK je komplexni nastroj, na prvni pohled se postup muze zdat slozity, ale po dvou trech filmech se v nem budete citi jako doma.
Snad je to pochopitelne a omlouvam se za chyby. Cool

Můžeš použít Open Source jednoduchý program Dr.DivX:

DrDivXDownload

nebo o málo složitější free DVD.x..., který je jednoznačně lepší.
Včil je verze 2.9, pro kterou se ani nemusíš (pro tento link) registrovat:

http://umn.dl.sourceforge.net/sourceforge/dvdx/DVDx _2_9_setup.zip

Jinak seženeš lehce starší verze, pro které je čeština na češtinách.cz.
Jediné doporučení pro program DVD.x je zvolit si typ CPU, zmáčknout
tlačítko Whole (Celek), zbytek je naprosto jasný.

Podrobný návod je tady:

http://pc.poradna.net/article/view/15-ako-vytvorit- cd-z-dvd

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru