Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova XP

Čaute, chcel by som sa opýtať kompetentných, ako obnoviť Window XP profi..??
Skúšal som to cédečkom inštalácie XP a následne funkciou Repair, ale systém vytuhne.Ide to spraviť aj nejako inak:.(?Mám na tom disku dôležité dáta a nerád by som o ne prišiel formátovanim a znovu nainštalovaním XP...Díííík

Předmět Autor Datum
obnovou xp se tu zabývat nebudu, u volby repair bys měl vědět co a proč děláš, a že předtím jistě sk…
lední brtník 12.10.2007 16:05
lední brtník
Dík za rady..ale ja nechcem stratiť nič, ani XP... Rozmýšlal som skôr, že pripojím poškodený disk k…
dygestor 12.10.2007 16:21
dygestor
No jestli jsou tam skutečně důležitá data tak se dá zkusit buď strčit do jiného počítače a raději na… poslední
MM_tank 12.10.2007 17:06
MM_tank

obnovou xp se tu zabývat nebudu, u volby repair bys měl vědět co a proč děláš, a že předtím jistě skvěle chodící systém :) po obnově "sám" vytuhne ... spíš mám pocit že jsi zamlčel skutečný stav windows před pokusem o repair.

jak nepřijít o data:
1) vytáhni disk z pc, zajdi za někým kdo má hafo volného místa, svůj disk připoj do jeho pc jako druhý, svoje data zkopíruj na jeho disk, případně vypal na dvd. pokud jsi používal jako ochranu adresářů šifrování, k těmto datům se pravděpodobně nedostaneš :)
2) pokud se povedlo zkopírovat vše, včetně podadresářů z "C:\Documents and Settings\ty", nebo mávneš rukou nad kradenými filmy, můžeš celý disk smazat, další postup bude rychlejší. jinak smaž aspoň adresáře \windows, \program files, a případné C:\hiberfil.sys a C:\pagefile.sys
3) vrátíš disk k sobě. cílem je vytvořit dva ntfs oddíly. první 15gb jen pro systém (\windows, \program files) - při příští nefunkčnosti tvých xp půjde klidně zformátovat. zbylá část disku jako druhý oddíl jen pro data, jich se budoucí formát nedotkne a neztratí se.
3a) na čistém hdd jde rozdělení vytvořit při instalaci windows.
3b) pokud není disk prázdný, potřebuješ nějaký pokročilý partition manager (pqmagic, acronis disk director, a další) a stávající oddíl zmenšit o cca 15gb a pak o těchto 15gb posunout od začátku. bude to trvat dlouho. pak vytvořit na začátku nový prázdný oddíl.
4) nainstalovat nová xp do prvního oddílu.

No jestli jsou tam skutečně důležitá data tak se dá zkusit buď strčit do jiného počítače a raději nakopírovat /nedovolit spustit automaticky chekdisk/ nebo strčit do počítače bootovací cd /například mandriva 2008 se zdá by to zvládla/ a po nastartování cd zkontrolovat zda je vidět disk a zazálohovat.

Pokud obsah disku C neuvidíš je to fakt na druhý počítač a software pro obnovení dat......V tomto případě zamáváš s téměř jistotou windows.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru