Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova XP

obnovou xp se tu zabývat nebudu, u volby repair bys měl vědět co a proč děláš, a že předtím jistě skvěle chodící systém :) po obnově "sám" vytuhne ... spíš mám pocit že jsi zamlčel skutečný stav windows před pokusem o repair.

jak nepřijít o data:
1) vytáhni disk z pc, zajdi za někým kdo má hafo volného místa, svůj disk připoj do jeho pc jako druhý, svoje data zkopíruj na jeho disk, případně vypal na dvd. pokud jsi používal jako ochranu adresářů šifrování, k těmto datům se pravděpodobně nedostaneš :)
2) pokud se povedlo zkopírovat vše, včetně podadresářů z "C:\Documents and Settings\ty", nebo mávneš rukou nad kradenými filmy, můžeš celý disk smazat, další postup bude rychlejší. jinak smaž aspoň adresáře \windows, \program files, a případné C:\hiberfil.sys a C:\pagefile.sys
3) vrátíš disk k sobě. cílem je vytvořit dva ntfs oddíly. první 15gb jen pro systém (\windows, \program files) - při příští nefunkčnosti tvých xp půjde klidně zformátovat. zbylá část disku jako druhý oddíl jen pro data, jich se budoucí formát nedotkne a neztratí se.
3a) na čistém hdd jde rozdělení vytvořit při instalaci windows.
3b) pokud není disk prázdný, potřebuješ nějaký pokročilý partition manager (pqmagic, acronis disk director, a další) a stávající oddíl zmenšit o cca 15gb a pak o těchto 15gb posunout od začátku. bude to trvat dlouho. pak vytvořit na začátku nový prázdný oddíl.
4) nainstalovat nová xp do prvního oddílu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny