Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zákaz načítání disketových mechanik

Ahoj, mám dost velký problém.Při startu Pc mi naběhne systém včetně úvodní obrazovky. Po několika vteřinách obrazovka zhasne a začnou mi střídavě blikat diody na mechanikách.Někdy pomůže obě otevřít a při otevřených provést restart.Při 2-3 pokusu, se mi podaří že systém naskočí a pak již vše pracuje jak má.Stává se však také, že mechaniky ani neotevřu,restart nejde, musím vypnout pc vypínačem.Ještě doplním: při neúspěšném otevření mechanik se mi ozve z pc přerušovaný ton/jako siréna/, pak již nezbývá než tvrdý reset.Obávám se zda-li mi neodchází něco v pc, druhá možnost je, že jsem špatně nastavil něco v Biosu.Vyndal jsem baterku,chytil jí do pinzety/snad takhle se dělá zkrat/ a znovu vložil do pc. Ale ani toto nepomohlo.Projel jsem pc všemi anti a čistícími programy, nakonec jsem přeinstaloval celý systém.Dělá to stále, takže jsem v koncích.Prosím o radu , co ještě vyzkoušet.

Předmět Autor Datum
Ty jsi zkratoval baterku? ::) Bez těch "disketových" mechanik to funguje, nebo proč je chceš zakazov…
karel 31.12.2007 01:34
karel
ahoj Karle, baterku jsem zkratoval z důvodů nastavení Biosu do továrního stavu. Trošku jsem se v něm…
vlada5506 31.12.2007 01:59
vlada5506
Kup novou baterku, vlož ji raději pří vypnutém PC do desky, zapni počítač, vlez do BIOSu, zvol "Load…
karel 31.12.2007 02:05
karel
OK, díky za radu,provedu po Novém roce.
vlada5506 31.12.2007 02:08
vlada5506
Nevím, jestli jste z předchozích odpovědí pochopil, že zkratovat vyndanou baterii je pitomost. Pokud…
jirka44 31.12.2007 14:03
jirka44
Nejsem si zcela jist, zda Ti došlo, co se má zkratovat.:-D Baterie to rozhodně není.
čumil 31.12.2007 14:16
čumil
zkratovat baterku je blbost, zkratujou se kontakty v držáku na baterku, který je na základní desce.…
mia 31.12.2007 14:23
mia
jo, a s novou baterkou nastavit správné pořadí bootování: disketu až nakonec nebo vůbec, a taky nepo…
lední brtník 01.01.2008 12:07
lední brtník
dobri den potreboval bych poct.?koupil jsem pocitač a ma to byt amd semprom3000+ neco.ten co miho pr…
paffdedy 01.04.2015 14:57
paffdedy
Proč to píšeš do sedm let starého dotazu, který je o něčem úplně jiném? ___TREFIT_SE_MYŠÍ_SEM_A_KLIK… poslední
karel 01.04.2015 15:01
karel

Ty jsi zkratoval baterku? ::)
Bez těch "disketových" mechanik to funguje, nebo proč je chceš zakazovat? Snad ale nejdřív kup novou baterku a nezkratuj ji pinzetou.
Co jsi ještě dělal za pokusy, než to přestalo fungovat? Nebo ten počítač tohle dělá od začátku?

Vyndal jsem baterku,chytil jí do pinzety/snad takhle se dělá zkrat/

Ano, takhle se dělá zkrat. Pokud by nebyla pinzeta, stačí tu baterku zahodit.

ahoj Karle, baterku jsem zkratoval z důvodů nastavení Biosu do továrního stavu. Trošku jsem se v něm hrabal a již jsem si nebyl jistý se správným nastavením.PC tento problém dělá asi měsíc.Já si myslím, že po startu začne něco kontrolovat disketové jednotky, nevím ale co.Mám pocit že to provádí Bios, asi jsem něco špatně nastavil. Vždy když dojde ke stavu blikání diod na jednotkách, dojde k úkazu který jsem popsal, zmizne úvodní stránka systému a přeruší se start systému.

Nevím, jestli jste z předchozích odpovědí pochopil, že zkratovat vyndanou baterii je pitomost. Pokud chcete vynulovat BIOS, je potřeba odpojit počítač od sítě vytažením ze zásuvky (vypnutí tlačítkem na předním panelu nestačí!) a použít příslušný jumper. Vrátit jumper na původní místo, zapnout počítač a nahrát defaulty.

zkratovat baterku je blbost, zkratujou se kontakty v držáku na baterku, který je na základní desce. A to jen tehdy, pokud nemůžeš najít jumper na reset CMOS. Pokud potřebuju vyzkratovat kontakty v držáku, řeším to tak, že odpojím PC od elektřiny, vytáhnu baterku z držáku, strčím ji tam obráceně, počkám pár minut, vytáhnu baterku a strčím ji tam správně.

jo, a s novou baterkou nastavit správné pořadí bootování: disketu až nakonec nebo vůbec, a taky nepovolovat zjišťování disketových jednotek při startu.

to se "zkratováním" při výmazu cmos tu občas píšu já, už jsem si všim že ta formulace někdy může vypadat jako bych nabádal ke zkratu baterky (což je blbost). i když se to pokouším formulovat jako zkratovat kontakty, vidím že návod není vždy bfu-odolný.
podobně bych si netroufal tvrdit, že je vždy vhodné zkratovat kontakty v objímce obráceným vložením baterky. u starších objímek s pružiným kontaktem shora se baterka přepóluje (a navíc půjde blbě vyndat).

dobri den potreboval bych poct.?koupil jsem pocitač a ma to byt amd semprom3000+ neco.ten co miho prodal rekl ze to je 26,00ghc.jenze me to ukazu je 1.06gh . a rekl ze vindaval stohodle pocitace baterku a daval ji nekam jinam do pocitace a nejde internet chce to certifikaty. a cas je dobre nastaven dekuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru