Předmět Autor Datum
Firewire karta + digitální videokamera s analogovým vstupem. Alternativně místo kamery lze zakoupit…
touchwood 22.02.2008 17:12
touchwood
záleží aj na tom,či chceš aj nejakú hardwarovú podporu v podobe nejakého hw kodeku,potom sa pozri po…
xyz 23.02.2008 12:14
xyz
No je vidět, že tu jsou skuteční "odborníci"
Bobays 24.02.2008 17:12
Bobays
Canopus,ILDVR,Hikvision,VITEC,Osprey,MatroxRT/DigSu ite,DPS Leitch a spol.karty majú hw dv/mpeg2/mpe…
xyz 25.02.2008 15:31
xyz
Pokusil jsi se sice o vyčerpávající odpověď, ale to je přece to o čem píšu i já, jen v bleděmodrém.…
Bobays 25.02.2008 16:09
Bobays
seniore, pochlub se co to je za kamery. A stoprocentně funguje HDD rekorder. A vem na to jed.
gambáč 24.02.2008 17:28
gambáč
Pleteš si pojmy - jedná se o VIDEOKARTY a néé o kamery či HDD rekordery. A co to vůbec je HDD rekord…
Bobays 24.02.2008 17:38
Bobays
Co ma prosimta videokarta spolocne so strihanim videa? digitalne video dostanes do PC napr. cez fire…
MM.. 24.02.2008 20:58
MM..
V době, kdy já jsem se začal živit zpracováním videa na počítači jsi pravděpodobně nosil ještě plínk…
Bobays 25.02.2008 13:09
Bobays
Haha, no tak ty si teda riadny kokot. Tak nam napis co to je u teba ta videokarta. Ked mi napises ze…
MM.. 25.02.2008 13:15
MM..
To jsi mi to teda nandal. Mimochodem, funkční ZX Spectrum a Amigu mám dodnes a tím, že jsem žádal o…
Bobays 25.02.2008 13:59
Bobays
Video ti staci stiahnut do PC a vsetko mozes robit v PC, aj kontrolu kvality v plnom rozliseni, nie…
MM.. 25.02.2008 14:08
MM..
Ukaž mi ty vole, kde je na nějaké grafické kartě video OUT!
Bobays 25.02.2008 14:13
Bobays
A co to pleteš s tím měněním jména? Píšu pořád pod stejným!
Bobays 25.02.2008 14:15
Bobays
Snad kazda dnesna grafika ma video-out (composite, svideo, novsie aj RGB alebo YUV high definition a…
MM.. 25.02.2008 14:23
MM..
Omlouvám se za to jméno - otázku napsal kolega a já jsem převzal štafetu protože se dlouho nikdo neo…
Bobays 25.02.2008 15:00
Bobays
Nie, ja by som dnes nic na VHS ani na betu nenahraval, a ani by mi vo sne nenapadlo ze niekto dnes e…
MM.. 25.02.2008 15:09
MM..
Opět si pleteš anebo neznáš pojmy. Video Beta je předchůdce VHS a Betacam případně Betamax profesion…
Bobays 25.02.2008 15:45
Bobays
Viem dobre co je beta, ale precitaj si este raz tu povodnu otazku, ze ci by si z nej pochopil ze co…
MM.. 25.02.2008 15:53
MM..
Asi nejsem normální člověk, když musím hotovou práci předávat na Betacamu,že? A odkazy na firmy jsou…
Bobays 25.02.2008 16:28
Bobays
Moja rada bola pre bezneho pouzivatela ktory si doma striha video z dovolenky prip si chce previest… poslední
MM.. 25.02.2008 16:34
MM..
Pokus se, prosim, resit problem respondenta, nikoliv sve ego. Mas-li adekvatni odpoved na polozenou…
mif 25.02.2008 14:37
mif
A ty máš nějaký návrh na řešení problému? Já bych například videokartu (střižnu) od firmy Pinnacle n…
Bobays 25.02.2008 15:08
Bobays
A ty máš nějaký návrh na řešení problému? Nemam a proto neprudim. "eon" je tohle Eon ;-)
mif 25.02.2008 15:19
mif
To jsi teda zabodoval! Tak kdo tu řeší své ego?
Bobays 25.02.2008 15:22
Bobays
Tak kdo tu řeší své ego? Jak to myslis? :-p
mif 25.02.2008 15:29
mif
Předvádíš se tu cizími výrazy jak puberťák v tlupě na zábradlí a skutek utek!
Bobays 25.02.2008 15:48
Bobays

záleží aj na tom,či chceš aj nejakú hardwarovú podporu v podobe nejakého hw kodeku,potom sa pozri po videostrižniach od firmy Canopus,ILDVR,Hikvision,Osprey....doporučujem pozrieť si stránky firmy Syntex,Exac,tam si určite niečo vyberieš

Canopus,ILDVR,Hikvision,VITEC,Osprey,MatroxRT/DigSu ite,DPS Leitch a spol.karty majú hw dv/mpeg2/mpeg4 kodeky+AV/DV vstupy/výstupy priamo podporované a certifikované v Adobe premiere a podobných softoch,takže nechápem Tvoju reakciu.Pokial chceš strihať a upravovať video pomocou nejakej akceleračnej videostrihovej karty alebo len pomocou nejakej karty dostať video do pc,tak to nabudúce upresni dopodrobna ,pravdu má aj M.M.,aj ostatní,pokial len potrebuješ dostať video z kamery do pc je Ti nejaká strihová videokarta úplne k ničomu,stačí obyčajný firewire radič,pokial chceš video strihať na publikovatelnej úrovni,bez kvalitnej certifikovanej strihovej videokarty sa nezaobídeš,vyprodukované video softwarovou cestou na bežnom domácom pc bude dobré na domáce pozeranie,a k tomu nepotrebuješ zasa žiaden soft na úrovni Adobe Premiere,tam stačí aj Virtual Dub/Windows Movie Maker,prípadne Dr.Divx

Co ma prosimta videokarta spolocne so strihanim videa?
digitalne video dostanes do PC napr. cez firewire, je uplne jedno aku mas videokartu, videokarta sa na tom nijak nepodiela.
Analogove video dostanes do PC bud cez video-in na videokarte (tiez je to plusminus jedno aku grafiku vsetky maju video-in rovnako nekvalitny), alebo lepsie je cez digitalnu kameru a firewire, a videokarta s tym potom zas nema nic spolocne.

Ak chces normalnu radu tak upresni ze co mas, a co vlastne chces robit a preco sa ti zda ze ti nevyhovuje terajsia videokarta...

V době, kdy já jsem se začal živit zpracováním videa na počítači jsi pravděpodobně nosil ještě plínky, takže se není co divit,že nevíš co je videokarta a co je grafická karta.
Jinak bys takovou blbost jako "co má videokarta spoločné so strihanim videa?" nemohl ani vypustit!!

Haha, no tak ty si teda riadny kokot. Tak nam napis co to je u teba ta videokarta. Ked mi napises ze myslis nejaku kokotinu do PCI s video-in, tak lahnem od smiechu, ptz to iste je video-in na grafickej karte, lenze to ty s tvojou debilitou nepochopis.
Ja som sa pytal dotazovatela ze co chce on, pretoze z dotazu to nie je jasne (vpodstate nepotrebuje ani ziadnu videokartu ak ma digitalnu kameru s analogovym vstupom), a tvoje kokotiny ma nezaujimaju.
Tak si tvoje dementne mudrosti nechaj pre svojho deda a strc mu ich do prdele, magor. Ked ja som si opravoval ZX spectrum tak ty si este sral do nocnika ty dement.

P.S. zatial si tu poradil velky prd, a len tu pindas na ostatne prispevky. Tak bud normalne porad dotazovatelovi, alebo sklapni a chod si honit niekde inde.

To jsi mi to teda nandal. Mimochodem, funkční ZX Spectrum a Amigu mám dodnes a tím, že jsem žádal o typ na nějakou cenově přijatelnou videokartu jsem si zatím ověřoval, s kým mám tu čest. No a už jsem doma - drzé čelo a obě ruce levé!!!
Ale k věci: Jak bys například dostal obraz z kamery Betacam nebo nějaké jiné, pracující v S-VHS do počítače? A jak bys to potom stříhal a na čem kontroloval?
Z toho vyplývá, že videokarta je karta (obvykle do PCI slotu), která obsahuje obousměrný videopřevodník analogového signálu, který převádí analog prakticky na digitál a tím umožní zpracování v PC. Má samozřejmě video vstup, ale hlavně také video výstup, čímž umožňuje okamžitou kontrolu v plném rozlišení i kvalitě přímo na televizoru. Někdy je taková karta opatřena i audio čipem. Tyto požadavky žádná grafická karta nesplňuje. Takže pokud bys narazil na klienta, který by chtěl zpracovat své starší videozáznamy, můžeš se jít s grafickou kartou, digitální kamerou a firewire vycpat!

Video ti staci stiahnut do PC a vsetko mozes robit v PC, aj kontrolu kvality v plnom rozliseni, nie je nutne to robit ako pred 20rokmi na analogovych strizniach. Mimochodom to co chces umoznuje aj obycajna graficka karta s video-in (nic nebrani pouzit sucasne video-in aj video-out).
Viackrat si dostal radu ze do PC sa da analogove video dostat vez digitalnu kameru a potom cez firewire, je to zvycajne kvalitnejsie ako prevod s beznou kartou s video-in.

Ak to chces silou mocou kontrolovat v realnom case na klasickej TV, tak si to mal napisat do otazky. Slovom videokarta sa oznacuje graficka karta, tak sa nediv ked prides do obchodu a budu ti cpat do ruky graficke karty, ty sa vyjadrujes blbo. To co chces ty je zachytavacia karta alebo skor strizna. Navyse si menis meno jak idiot kto sa tiu ma v tom vyznat. Sa trochu znormalizuj. Aj keby niekto vedel poradit tak neviem ci takemu arogantnemu chujovi jak ty poradi.

Snad kazda dnesna grafika ma video-out (composite, svideo, novsie aj RGB alebo YUV high definition alebo aj HDMI).
Otazku si pisal pod inym menom, tak ked si povodny dotazovatel tak pis pod rovnakym menom pod akym si pisal otazku, a napis jasne ze v com mas momentalne problem a co presne potrebujes robit.
P.S. ak to upravene video chces dostat nazad do analogu (na VHS kazetu) tak je samozrejme lepsie pouzit HW striznu pretoze s video-out grafiky to nebude kvalitne (neda sa nastavit PAL rozlisenie na PC tak to bude prehravac a grafika prepocitavat a znekvalitnovat). Ak to chces dat potom na DVD tak ani vobec nepotrebujes analogovy vystup, skontroluj si vysledok na monitore PC a napal na DVD.

Omlouvám se za to jméno - otázku napsal kolega a já jsem převzal štafetu protože se dlouho nikdo neozýval.
Jinak já žádný problém nemám, živím se videem přes dvacet let, od manuálního stříhání až po dnešní digitál. K digitálu v dnešní podobě mám ale výhrady, které přesahují rámec této "poradny" a považuji jej za obchodní terorizmus. A mládež na to vždy naletí, protože uznává jen to, co je nové, případně "značkové".
No a vidíš, sám jsi pochopil, že analogový videovýstup z grafické karty je naprosto nepoužitelný i když jej třeba ta karta má. A takový obraz by jsi chtěl nahrát na kazetu Betacam nebo
S-VHS? S takovou mazanicí bych nevydělal ani na slanou vodu. Takže dobrou videokartu potřebuji i když ty staré AV Master, Diamond a Pinnacle pořád ještě fungují.

Nie, ja by som dnes nic na VHS ani na betu nenahraval, a ani by mi vo sne nenapadlo ze niekto dnes este nieco uklada analogovo. Ak to ulozis na DVD (co uz dnes automaticky predpokladam) tak nepotrebujes video-out ani ziadnu videokartu. Tak preto treba do otazky jasne pisat ze co presne potrebujes a preco aby ludia vedeli ze co chces.

Dalsia vec ktora nei je jasna je ze aky mas teraz problem kedze otazka bola o tom ze "co funguje bezproblemov", nieco uz mas a nefunguje bez problemov, ake su problemy?

Vseobecne bezproblemov s programom "XY" funguje to, co autor programu "XY" odporuca ako doporuceny HW na webe alebo v navode apod, skus najst na strankach programu co sa k tomu odporuca.

Opět si pleteš anebo neznáš pojmy. Video Beta je předchůdce VHS a Betacam případně Betamax
profesionální video systém či videoformát. A myslíš, že třeba v televizi prostě vyhodí dobré kamery za miliony a střižny za desítky milionů jen proto, že nastupuje nový trend,
který brzy bude opět změněn třeba na BlueRay? Přece je třeba vytáhnout lidem peníze
z kapes!
A jinak jsem už tu napsal, že žádný problém nemám, ale hledám případný upgrade. A taky jsem upozornil, že Pinnacle nechci, ta bez problému nefunguje a střihový program k ní je
ostudou programátorů.

Viem dobre co je beta, ale precitaj si este raz tu povodnu otazku, ze ci by si z nej pochopil ze co dotazovatel chce a ze chce ukladat analogovo na beta a ze robi v televizii. Normalny clovek na beta ani na vhs ukladat nebude. DVD nie je vytahovanie penazi ale ma oproti paskam znacne vyhody (nestarne, nesumi, pri kopirovani/prenasani napr. do PC / spracovavani sa nezhorsuje kvalita, je okamzite pristupne akekolvek miesto (netreba pretacat) atd). Preto normalny clovek pouzije DVD. DVD vypalovacka stoji dnes uz pomaly menej ako jedna vecera v restike, neviem co meles teraz o vytahovani penazi.

Co maju v televizii je mi fuk, ked tam maju analogove strizne za miliardu tak nech ich pouzivaju, prave televizia je to, co mi vytahuje z kapsy peniaze kazdy mesiac ako nejaki vypalnici, a vyhadzuje ich na nejake analogove hovadiny za milion, DVD mi ziadne peniaze z kapsy nevytahuje.

P.S. kvalitne strizne si mal poradene uz vyssie, na co si zareagoval jak arogantny idiot. A nikto ti neradi pinnacle, ja by som si od pinnacle nekupil ani sparatko.
Normalny clovek si zostriha video v PC a ulozi na DVD, nepotrebuje striznu.
P.S.2. napr. od canopusu co ti bol poradeny vyssie mas aj strihacie akrty aj kompletne riesenia atd ACEDVio staci si pozriet co ti ludia radia namiesto arogantnych reakcii. Ja to nepouzivam tak ti neporadim ci to ide s adobe premiere, ale ten kto ti to radil to asi vie, a na stranke vyrobcu pisu ze to ide aj s adobe premiere Pro...

Asi nejsem normální člověk, když musím hotovou práci předávat na Betacamu,že? A odkazy na firmy jsou k ničemu,protože například Canopus je drahý. To už mám dávno prohlédnuté.
Co se týče vytahování peněz platí zde pořád jedno přirovnání: "Chceš si zahrát novou hru?
Kup si nový počítač!". A nejlépe s Vistama. Takže, když s tím neděláš tak se do toho neser!
A můžeš si dále kazit oči blikajicími titulky a "drčením" obrazu v digitálu. Tím ale nechci snižovat i jeho výhody - jak jsi je uvedl.
Ale věřím, že ostatní se z toho poučili také.

Moja rada bola pre bezneho pouzivatela ktory si doma striha video z dovolenky prip si chce previest stare analogove zaznamy do PC, upravit a ulozit na DVD, kedze z otazky nebolo jasne ze o com ta otazka je.
Tak ked chces len rady k veci tak nabuduce napis otazku tak, aby bolo jasne ze co chces, a reaguj normalne, a budu sa ti srat len ludia ktori s tym robia. Chcem vidiet ze kto ti este poradi, s tvojim talentom na nasieranie ludi.

Ano profesionalne veci su drahe, a neprofesionalne veci su lacne ale neprofesionalne. Tak si vyber.

A ty máš nějaký návrh na řešení problému? Já bych například videokartu (střižnu) od firmy Pinnacle nechtěl. A to je zatím jediná kterou jsem v na trhu našel, kromě těch velmi drahých třeba od Canopusu. A co je to podle vašeho slovníku "eonech"? Rád se poučím!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru