Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou klávesnici k HTPC

Minulý týden jsem při hledání vhodné základní desky narazil na tento pro mě naprosto nový specializovaný druh počítače a zjistil že to je přesně to co potřebuji.
Víceméně jsem si poradil se vším (jak moc dobře uvidím později) ale potřebuji jen vhodnou klávesnici.
Rád bych věděl jestli je dostačující jednodušší klávesnice bez numerické části vpravo a s integrovanou myší nebo něco jako je ta klávesnice od Microsoftu s dálkovým ovládáním pro win xp mce. Rád se sznámím s Vašimi zkušenostmi.

Předmět Autor Datum
Tak az najdes neco uspokojiveho za slusny peniz, dej vedet ;-). Ja se stavbou samohrajek zabyvam uz…
mif 06.04.2008 20:06
mif
Zrovna tvá a Touchwoodova rada v minulým týdnu mě přiměla koupit procesor BE-2350 a po výplatě se ch…
zdenekhribek 06.04.2008 21:13
zdenekhribek
Mno, obecne se k HTPC nejlepe hodi IR klavesnice (prerostly dalkovy ovladac). Navic plati (u vsech b…
mif 06.04.2008 21:33
mif
To je na tom nejlepší, že jsem před třemi týdny koupil LCD.
zdenekhribek 06.04.2008 22:37
zdenekhribek
já se přiznám, že k ovládání PC (toho mého -klasického, nikoliv HTPC-), když ležím na dálku používám…
touchwood 06.04.2008 22:16
touchwood
A co tato - http://www.aukro.cz/item341183362_bezdratova_klaves nice_btc_se_zabudovanou_mysi.html ně…
zdenekhribek 06.04.2008 22:33
zdenekhribek
Za 81 penez to kup i kdybys to mel zahodit :-).
mif 06.04.2008 22:39
mif
znám, moc nedoporučuju... Dost často odchází ten "myší" klobouček
touchwood 07.04.2008 07:01
touchwood
Tak ještě jednou děkuji, tu BTC jsem zavrhl když tam prodejce umístil některé doplňující údaje. Ješt… poslední
zdenekhribek 07.04.2008 18:02
zdenekhribek

Tak az najdes neco uspokojiveho za slusny peniz, dej vedet ;-). Ja se stavbou samohrajek zabyvam uz nejaky patek, ale na idealni reseni jsem jeste nenarazil. Vyzkousel jsem docela dost zarizeni a zadne z nich me za osrdi nechytilo. Mam pouze jednu radu: v zadnem pripade neporizuj k HTPC bezdrat na 27MHz! To se hodi tak ke stolnimu PC, kde mas prijimac do pulmetru od mysi - na vetsi vzdalenosti je to nepouzitelne.

Zrovna tvá a Touchwoodova rada v minulým týdnu mě přiměla koupit procesor BE-2350 a po výplatě se chystám na ten 780G od Gigabyte. Za to samozřejmě děkuji. Ale jestli jsem tvou odpověď pochopil správně není mezi těmi dvěma typy co jsem jmenoval zas tak velký rozdíl aby se vyplatilo kupovat tu výrazně dražšší od MS. Já tu otázku myslel trochu obecněji - jestli něco jednoduššího s integr. myší nebo dražší s dálkovým ovládáním. Ta informace o 27MHz je užitečná, budu se jí určitě řídit. Díky.

Mno, obecne se k HTPC nejlepe hodi IR klavesnice (prerostly dalkovy ovladac). Navic plati (u vsech bezdratovych technologii), ze integrovane polohovadlo (at je to touchpad, trackpoint, ci trackball) sezere baterky za polovinu doby, nez samostatna klaveska.

BTW: Deska je skvela, ale nema TV-Out. Pokud mas analogovou TV, bez radeji do GA-MA69GM-S2H - ta sice nema tak vykonny IGP, ale zato ma uzasnou videokonektivitu.

já se přiznám, že k ovládání PC (toho mého -klasického, nikoliv HTPC-), když ležím na dálku používám jedinou věc - ATI remote Wonder. Není to klávesnice a není to ani myš. A přiznám se, že mi to stačí. A funguje krásně, dokonce i přes zeď :-)

Uznávám ale že pro HTPC to asi stačit nebude.. :-)

Tak ještě jednou děkuji, tu BTC jsem zavrhl když tam prodejce umístil některé doplňující údaje. Ještě jsem večer hledal a rozhodl se zkusit na aukru bojovat a tu od Microsoftu. A pokud neuspěji tak bych zkusil Genius LuxeMate 810, nevypadá špatně a dá se koupit za tisícovku. Škoda že obchod kde nakupuji má jen IoneScorpiusP20 - (http://www.adshop.cz/inshop/klavesnice/ionescorpius p20-mce-vista-prem-keyb-usb-cz-2-4ghz+id-21000045.h tml
Pracuje na 2,4 ghz, lze dobíjet, ale ten klobouček myši ale vypadá podobně jako u té BTC kde mě Touchwood varoval. Zkoušel jsem o ní něco najít, dost je v nabídkách e-shopů ale hodnocení a recenze nic. Ještě se podívám na stránky www.mach4.cz věnované htpc. Děkuji za pomoc!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru