Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem MikroTik jako SOHO router - 3 - wifi síť pro návštěvníky

Díky, výrazně mi to pomohlo v samostudiu (zatím pouze v teoretické rovině, protože doma nemám - a nikdy jsem neměl ::) nějaké wifi zařízení, vedeme zatím vše po drátech).

Mám přednastaven wifi adaptér ve stejném rozsahu adres jako ethernetovou (192.168.88.0/1)

14590-wifi1-png

u které tedy chci, aby na sebe připojené PC případně viděly (prostředky sdílení ve Windows).

Kromě toho mám vytvořen druhý virtuální adaptér dle tvého návodu, bez přístupu na ethernetové PC (má jiný rozsah adres, 192.168.5.0/24). S omezeními si zatím hraju jen v teoretické rovině, cítím v kostech, že budu muset jít i do scriptů.

Jak to bude s aktivací jednotlivých adaptérů? Zapínají/vypínají se fajfkou/křížkem, na obrázku jsou oba vypnuté:
14591-wifi2-png
Když budu chtít zapnout jen tu soukromý "plnohodnotný" (wlan), odfajfkuju jen jej, to je jasné. Když JEN tu omezený pro hosty (wlan pro hosty), může být současně vypnutý ten hlavní ("nadřízený") adaptér?

Ve šmírovacím okně (Wireless Snooper) je takováto tabulka:
14593-wifi32-png
Asi budu za pitomce, ale netuším pořádně, co znamenají jednotlivé grafické symboly a jak chápat hodnoty v tabulce (signal, of frequency/traffic, bandwidth). Proč jsou některé zašedlé.

Omezení (časové, rychlostní) jednotlivých bezdrátově připojených zařízení předpokládám na záložce wireless - access list (nemohu zatím ověřit). Hledám, zda/kde omezit i objem přenesených dat (za nastavitelnou časovou jednotku).

Je toho prostě hodně :)

------
Jakousi chaotickou debatu o Mikrotiku vedu i tady: http://pc.poradna.net/q/view/1048223-ono-to-s-tim- mikrotikem-neni-az-takova-stranda

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články