Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem MikroTik jako SOHO router - 3 - wifi síť pro návštěvníky

Jo takto nějak..

14612-wifi4-png

Ještě váhám s nastavením chain: forward, output, input.

---
Předpokládám, že ve Firewal - Address List si budu moci definovat všechny XP-mode virtuální počítače v domácnosti a pak místo zadávání v New Firewall Rule na záložce General (konkrétní adresy) použiju vytvořené seznamy na záložce Advanced (src/dst address list).

NAT, Mangle a Layer7 protokol zatím nechám spát :-)


---
OT: vy síťaři to máte v malíčku, ale pro nás, co se tím zaobíráme doslova pár dní, je toho opravdu kvantum novinek. Chci nejen otrocky umět opsat, použit, ale i pochopit principy. Chvílemi si připadám jak mí posluchači v místní nálevně, když jsem se jím kdysi snažil vysvětlit odpisování hmotného majetku ("základních prostředků"). No schválně:

Při zrychleném odpisování majetku zvýšeného o jeho technické zhodnocení se odpisy stanoví
a) v roce zvýšení zůstatkové ceny jako podíl dvojnásobku zvýšené zůstatkové ceny majetku a přiřazeného koeficientu zrychleného odpisování platného pro zvýšenou zůstatkovou cenu,
b) v dalších zdaňovacích obdobích jako podíl dvojnásobku zůstatkové ceny majetku a rozdílu mezi přiřazeným koeficientem zrychleného odpisování platným pro zvýšenou zůstatkovou cenu a počtem let, po které byl odpisován ze zvýšené zůstatkové ceny.
;-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články