Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Podepisování kódu aneb jak získat code signing certifikát

Na Postsignum získáš osobní kvalifikovaný certifikát, kterým jsi schopný podepisovat dokumenty, maily apod. případně serverový kvalifikovaný certifikát, který dnes stojí 1000+ (nevím přesně) a slouží pro podepisování dokumentů aplikací.
Oba jsou platné v rámci ČR.

Ani si nedovedeš představit problémy, když ti někdo ze zahraničí pošle podepsaný mail nějakou lokální autoritou a ty máš ověřovat, zda to je opravdu platně podepsané nebo ne. Dohledávání certifikátu na zahraničních serverech autorit...

Code signing certifikát je vlastně certifikát, který používá firma a slouží pro podepsání aplikace (ovladačů, třeba i maker v Excelu apod.) za firmu, takže je to obdoba našeho serverového kvalifikovaného certifikátu, jen je určen pro podepsání programu. Aby měl certifikát smysl, musí být vydán autoritou, kterou jsi schopný ověřit bez toho, abys uživatele nutil instalovat kořenové certifikáty. Takže potřebuješ nějakou autoritu, která se šíří internetem a operačními systémy automaticky - nějakého z velkých hráčů. A tomu pak odpovídá i cena.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články