Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Podepisování kódu aneb jak získat code signing certifikát

Nuz cely tento clanok je podla mna znacne prehnany.

Nemam skusenost s vybavovanim individualneho certifikatu, vybavoval som ale certifikat pre spolocnost (s. r. o.) na http://codesigning.ksoftware.net/ a prebiehalo to ovela jednoduchsie a cele to trvalo 5 dni.

Predpoklady:

a) Zalozenie s. r. o. po oficialnej stranke, zapisanie do Obchodneho Registra, ICO, DIC atd atd. toto vsetko som mal vybavene v 2/2015 - slovenske urady maju na vsetko zhruba 30 dni takze to trvalo :)

b) O certifikat som ziadal 4/2015 - toto je podla mna klucovy bod. Jednoducho treba mat vsetko zapisane v jednotlivych registroch, ktore overuju.

Samotny proces certifikacie:
1) Den D: Ziadost o certifikat (online) + okamzite platba cez PayPal. Prakticky hned po zaplateni prisli automaticke maily.
O niekolko hodin neskor (este v ten isty den kedze USA je nejakych + 8hodin posunuta) prisiel email od cloveka (Mne pridelili Aldena), ktory mal na starosti moju validaciu.
Zakladne udaje o spolocnosti mal, vsetko vedel co a ako (podla zadanych parametrov do formulara a webstranky - napr. ja mam na stranke uvedene ICO, DIC, cisla uctov a podobne veci, dobre to tam mat: http://unsigned.sk/index.php/contact)

2) Den D+1: Email o doplneni udajov do telefonneho zoznamu (ponukol nam Zoznam.sk ale tam sa neda rpidat novy zapis rucne). Kedze sme neboli nikde uvedeni nedala sa overit adresa + cislo.
Pridal som teda zaznam na Zlate Stranky kde je sparovana sro s adresou, cislom a strankou.

3) Den D+2: Stale cakam kym Zlate Stranky spracuju zaznam - robia to rucne a overuju cez register.

4) Den D+3: Zlate stranky pridali zaznam (ale nevolali), preposielam link Aldenovi. (v priebehu dna)
Vecer dostavam potvrdzujuci email a aby som nahlasil cas kedy mi ma volat, odpisujem: Volat od 6:00 do 22:00 GMT a vysvetlujem lokaciu: Slovakia, EU, GMT time zone.

5) Den D+4: 7:50 vola Alden, cca 5 minutovy rozhovor potvrdzuje si udaje, kontroluje co som zadal (musim mu nadiktovat udaje nazad), potvrdzuje certifikaciu, vsetko je OK, dakuje za zavolanie (volal on :D) a nech napisem feedback ako som spokojny.

Za cca 30min prichadzaju dalsie maily: certifikat, nejake potvrdenia, feedback, heslo, informacie.
Certifikat vybaveny a platny od D+4 2 roky (ziadal som na 2 roky).

Cize cely proces trval 5 dni - z toho keby som mal zaznam v nejakej telefonnej spolocnosti dalo by sa to skratit o 1 den resp. aj o 2.

Cely proces uplne v pohode, vsetko pozistovali sami, ziaden problem ziadne duplikatne vybavovanie a behanie po notaroch...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články