Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem MikroTik jako SOHO router - 5 - wifi roaming

,,Roaming znáte z mobilních telefonů. Jedete autem a klidně telefonujete."


Jezdím do Německa a mám za to, že ,,roaming" jsou služby mobilního operátora poskytované v zahraničí. Proto mě to zaujalo, ale jestli to dobře chápu, tak to se zahraničím nijak nesouvisí...



WikipediE

Roaming je poskytování telekomunikačních služeb účastníkovi v jiné síti (v jiné zemi), než kde má účastník zaregistrované svoje telekomunikační služby.

V praxi to znamená, že pokud se nacházíte mimo území, kde je dostupný signál vašeho domovského mobilního operátora, váš mobilní telefon začne vyhledávat nejsilnější dostupný signál a zaregistruje se v síti. Je nutné, aby domovský mobilní operátor měl s operátorem, jehož služby chcete využívat, uzavřenou platnou roamingovou smlouvu.

Při roamingu se předávají informace o službách poskytovaných v rámci vašeho účtu z domovského registru (HLR) vašeho domovského operátora zahraničnímu operátorovi, který by vám měl tyto služby dodávat v plném rozsahu. Pokud ve vaší domovské síti využíváte služby jako SMS, MMS, GPRS, tyto služby budou přístupné i u vybraného roamingového partnera v nezměněném rozsahu. V tomto případě jsou rozdílné jen ceny za jejich poskytování, které vám vyúčtuje váš domovský mobilní operátor.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články