Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Test lacných herných sluchatiek C-Tech

Vychadzam z mojich skusenosti. Uz som to niekolkokrat spominal, ale zopakujem.
Pri CRT mali vsetci zakaznici nastavenych defaultnych 60Hz a nevidelo blikanie. Po upozorneni a preladeni na 75Hz si par znich (5-10% odhadom) vsimlo zmenu, ale mozno silou mojej sugescie skor...proste mi pritakali, ze je to lepsie...zvysku to bolo jedno. Ja som kmitanie obrazou videl aj na 75Hz a az na 100Hz sa mi prestal obraz kmitat (to vsak nemal kazdy monitor).
To iste je co sa tyka hudby. Na gympli sme na fyzike v ramcii cviceni pocuvali rozne frekvencie, boli sme asi len 2 (z 30 ludi), co poculi prilis nizke a prilis vysoke frekvencie, drviva vacsina ludia sa stratila pri "beznych pasmach"...az som sa divil ake uzke je to pasmo...zdaleka to nie je v rozmedzi 20Hz-20KHz ako maju bezne sluchatka. Dalo by sa usudzovat, ze mam dobry sluch.
Bohuzial mam kamosov audiofilov a ked sme parkrat robili slepe testy cd prehravacov alebo zosilovacov, ci bedni koncil som na poslednych mesiach...pre mna to hralo skoro vsetko rovnako. Z toho naopak usudzujem, ze som bezny posluchac a zostavu za 10k by som neocenil.
Zvuky su celkovo subjektivny pojem, pretoze ich vnimame kazdy inak.
Vzhladom na to, ze som mal v zivote (aj vdaka kamosom audiofilom) uz na usiach rozne sluchatka a boli ich desiatky, mozno stovky viem posudit co ako hra, a preto si za svojim nazorom stojim.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články