Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ako môže niekto nakupovať v Alze?

Prepac chlapce, ale kecas z patra.

To že tovar nemôžeš vrátiť do 14 dní tak ako FO, tak tak je to priamo podľa zákona.

Blbost ako mraky. Samozrejme podnikatelia sa riadia Obchodnym zakonnikom, nie Obcianskym, ale to neznamena, ze mi Alza nemoze ponuknut vratenie tovaru. Ak by si cital s pochopenim v clanku priamo pisem, ze vratenie tovaru prebehlo uspesne az na to, ze prachy spat som uz nedostal. Alza umoznuje vratenie tovaru aj pravnickym osobam, pretoze takuto moznost mam vo webovom rozhrani.
Asi si chcel povedat, ze na to nemam narok zo zakona...ano nemam, ale zakon to samozrejme Alze ani nezakazuje.

Čo sa týka tej dopravy, tak na to je tuším nejaká vyhláška alebo smernica EU

Viem, ze internet je plny blbosti, ale nesir ich prosim ta dalej. Nic taketo samozrejme neexistuje, nakoniec akykolvek moj dodavatel mi posle tovar na adresu, ktoru si zadam a uplne bezne pri vacsich instalaciach si nechavam tovar posielat priamo k zakaznikovi nech nemam starosti s jeho prepravou. Robim to uz cez 18 rokov nesnaz sa ma presvedcit o opaku.
Rovnaka situacia je pri vydavani tovaru...nepoznam dodavatela, ktory by pri osobnom odbere vyzadoval, aby som tovar prebral ja. Vzdy som zavolal obchodnikovi povedal, ze pre tovar niekto pride a tovar bol tomu cloveku vydany.

A čo sa týka toho overenia IČ-DPH, tak samozrejme že si to vedia v dnešnej dobe overiť online, ale chcú to po tebe preto aby si im to zaslal mailom pretože takto majú zároveň akú takú istotu že si naozaj skutočný majiteľ firmy a nie niekto kto sa snaží za neho vydávať pretože ten sken kartičky o registráci platcu DPH nebude mať, pokiaľ si neurobí nejaký falošný. Totižto naťukať cudziu VAT vie do formulára kdejaký jouda.

Opat kecas...pretoze Alza to uz v roku 2019 od mna neziadala a stacilo jej vyplnit formular u nich na webe. Navyse obchodujem so zopar subjektami z CZ a ziaden z nich nikdy nic taketo odo mna nepozadoval. Toto sa pozadovalo naozaj v drevnych dobach, snad 10 rokov dozadu, si tak matne spominam. A netyka sa to len CZ, nakupujem obcas z DE, ci z GB, prednedavnom z HU a nikdy nic take nechceli...proste im poslem svoje udaje a oni mi na ne vystavia fakturu bez DPH.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články