Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ako môže niekto nakupovať v Alze?

V cechach by sis jako FO spekulant nevydelal ani na slanou vodu, protoze firma/FO prihlaseny k DPH pri nakupu plati celou castku (kupuju za 1.000+210DPH=platim 1.210) a to DPH si zauctuje proti DPH, ktere vybrala od zakazniku (odvedu praci za 10.000 = fakturuju 10.000+2.100DPH=12.100 celkem a to mi taky pristane na uctu ). Na konci ucetniho obdobi podavam hlaseni, kde uvedu DPH prijate (2.100) - DPH vydane (210)=DPH k odvedeni (1.890) a tolik poslu statu na prislusny ucet.

FO neprihlaseny k DPH (nechce a ma maly obrat) zaplati 1.210 celkem a tim to pro nej hasne. (cili si nemuze odecit nic a dani vsechno)

Cili v obou pripadech jde ode me k prodejci stejna castka (1.210) a pouze pokud jsem platcem DPH, tak muzu o to DPH ponizit odvod statu na konci roku (u vetsich firem to obdobi muze byt kratsi a/nebo posunute). Cili prodejci je uplne sumak, jestli jsem ci nejssem platce, v obou pripadech dostane stejnou castku a v obou pripadech z ni odvede statu stejnou cast(210), pripadne ponizenou o DPH z jeho vlastnich vydaju (to ponizeni stejne udela v kazdem pripade).

Takze jako FO spekulant zaplatis 1.210 i kdyz prodejci podstrcis nejake cizi udaje a sam neziskas nic. (maximalne by si "obet" tve kradeze udaju, kdyby se o tom dozvedela a nechala si od prodejce vystavit kopii dokladu, mohla ponizit svoje odvody o to, co jsi zaplatil ty = stat by na tom pouze netratil, zatimco kdyz tva "obet" nebude chytracit, nebo se to nedozvi, tak od prodejce dostane tech 210 z tvoji kapsy a nikomu je nevrati )

Divil bych se, kdyby to na slovensku bylo jinak.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články