Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ako môže niekto nakupovať v Alze?

Předem říkám, že jsem nečetl celé, jen útržky.

Já ti to říkal no, časy v Alze se změnily. Z důvěryhodného zdroje vím, že interní předpisy teď jedou na nějaké nové podmínky, nakoupil se nějaký nový systém, který jim v prosinci při zátěži začal padat (což není omluva Alzy). K mému údivu jsem předevčírem zjistil, že jsem si v prosinci něco objednával a až teď mi napsali, že mi objednávku stornovali a bla bla bla :-D

Co se týče nízkých cen... CZC a každý větší e-shop má produkty od dodavatele, Alza bohužel funguje jako překupník. Myslíš si, že šli pod nákup? Možné to je ale na Alzu mi to nesedí. Pamatuji za mých dob, kdy jsem seděl v kanclu a neměl do čeho píchnout, tak jsem si projížděl reklamace zákazníků a ceny produktů, které reklamují. K mému údivu měli na některých věcech marži i více než 100% kupní ceny a to se nebavím jen o té malé elektronice. Navzdory svým kontaktům a tomu, že jsem tam pracoval, jsem se nikdy nedozvěděl, odkud zboží doopravdy pochází. K části skladu měla přístup většina personálu. Ovšem byly tu i dodávky zboží, ke kterým mohli jen výš postavení manažeři a ředitelé poboček. Vím jen, že většinou to byly dodávky s iPhony a MacBooky a pak to, co zrovna letělo - nové Xiaomi telefony, herní notebooky apod. Moje podezření je na šedý trh, protože jak říkám, ty marže byly na produktech fakt velké a na některých telefonech vydělávali třeba i trojnásobky kupní ceny (bavíme se o cenovce nad 10 000 Kč, ne méně :-) ).

Mám im zaslať čestné prehlásanie, že moja firma sídli u mňa doma, alebo prepísať firmu na rodinný dom!

To je úplná kravina a někdo asi neuměl správně svoje noty.

Každopádně to jen potvrzuje tom, co jsem už řekl. Hlavní finanční ředitel to nedávno zabalil a s ním i dobré mravy a dobrá společnost. Takhle to tam dříve nebylo a neměli jsme jediný případ, který by byl na hony vzdálený tomu, co tu popisuješ. Žel bohu tomu teď i věřím, protože uvnitř firmy je momentálně neskutečný chaos a bordel a všichni jen ukazují na sebe ale nikdo to nechce uklidit. Prdel je v tom, že to nekončí a pojede to dál. Na koncové pracovníky (call centra) se vynakládá stále méně peněz a pak se diví, že nikoho nemají. V urgenci tam mají teď tolik reklamací, že mají co dělat do léta. Přijde mi to, že si někdo rychle potřebuje namastit kapsy a vypadnout a vzhledem k tomu, že veškerý tok peněz jde přes nového finančního ředitele, tak odhaduji jeho. Hlavně prosím nenadávej na lidi na pobočkách, často vůbec o chodu té firmy nic nevědí a jsou to jen užitečné podržtašky. Výplata se jim dává taková, aby Alza ušetřila ale zároveň, aby neměli důvod jít ke konkurenci. Najmutí jsou většinou vedoucím pobočky a někteří z nich ví o elektronice tolik, jako já o sportu.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články