Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Je FHD rozlišenie vhodné pri 32 palcoch?

Aby si ty zase neprisiel so svojou teoriu...vsak ano.
http://www.modresvetlo.cz/PDF/tiskove_prohlaseni.pdf
Odporucam precitat, je to dost zrozumitelne vysvetlene.
Studii bolo robenych niekolko a vystavovanie sa svetlu pred alebo pocas spanku vedie k zhorseniu vydatnosti spanku, potlaceniu tvorby melotoninu a pod. To, ze mame spat v tme (absolutnej) je zname uz predsa velmi dlho.
Rozdiel medzi pc, mobilom a tv nevidim, na vsetko sa koncetrujes +- rovnako a ja v tom rozdiel necitim. Takisto co som vypozoroval na detoch (vlastnych) je to uplne jedno.

Modré svetlo ale tlmím kde sa dá. A dôvod? Úplne iný, v noci môže displej svietiť slabšie, je to príjemnejšie na oči. No a tá modrá sa dá tlmiť autmomaticky podľa západu slnka, ale meniť jas podľa slnka som nevidel ešte v žiadnom zariadení

Tymto si ma normalne usadil na zem, pretoze zvyknes vyprodukovat obcas kravinu, ale teraz si sa vyrazne prekonal. Mam pocit, ze ti este nikto nepovedal o vynajdeni kolesa pred XY rokmi, pretoze automaticku upravu jasu sme tu mali davno pradavno pred vymyslenym pribehom o modrom svetle.
Odporucam necumiet pred spanim do mobilu ani po uprave bez modreho svetla.
P.S. Farba akehokolvek displeja po nasadeni tzv fukncie ochrany zraku (modre svetlo) je grc a mne osobne to pripomina skor monohromaticky ako farebny monitor potom. Nechapem ako sa mozes na to pozerat.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články