Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Je FHD rozlišenie vhodné pri 32 palcoch?

Mozno by som nemal lebo v podstate stojis akoby na mojej strane, ale takuto znosku nezmyslov som uz davno necital. Teda nie vsetko, ja vypichnem to, co je blbost.

Čili světlejší barva je agresivnější, bude ti na sítnici narážet rychleji a ty budeš mít pocit únavy.

Svetlo sa siri rovnakou rychlostou bez ohladu na farbu.

Čili světlejší barva je agresivnější, bude ti na sítnici narážet rychleji a ty budeš mít pocit únavy. Je to normální jev, nijak to ale nesouvisí s modrou barvou. Může to být zelená, červená, tyrkysová, cihlová... Pochopitelně vlivem záření dochází ještě k sekundární reakci a to je vypařování vlhkosti z povrchu oka - opět, čím jasnější světlo a čím blíže na tebe působí, tím se vypařuje rychleji. Suché oko poté nebrzdí fotony a ty ti napálí plnou rychlostí do sítnice a unavují ti oko rychleji.

Dalsi zvast...k vysusaniu oka dochadza samozrejme vplyvom tepla a odparovanim a urcite nie narazom fotonov...to by museli produkovat pri tom naraze teplo. Suche oko maju bud ludia, ktori maju k tomu predispoziciu alebo ludia, co napriklad zabudaju mrkat, zmurkame prave preto, aby sme si zvlhcili oko.

Co vlastně dělají všechny tyhle noční filtry a filtry modrého světla? Optimalizují ti jas.

Klasicky filter ano, ale modry filter nie...modry filter naozaj potlaca modru zlozku svetla a nielenze stlmi jas, ale zmeni prudko aj farebnost a to az tak, ze zelena uz nebude zelenou. To sa ti pri klasickom stlmeni jasu nestane.
Btw klasicke filtre sa uz takmer nevyrabaju, oni zili len zo slavy filtrov na CRT monitoroch, kde vsak filtre okrem tlmenia jasu plnili aj funkciu steny proti vystrelovaniu prachovych castic statickou elektrinou z povrchu monitora. Tam zmysel mali u LCD zmysel nemaju, kedze jas a kontrast si viem upravit aj sam.

Na zaver dodam, ze kdekolvek som si zapol filter modreho svetla (telefon, monitor atd) mi takmer prislo zle...na to sa neda fakt pozerat a ja sa divim, ze si niekto takto dobrovolne kazi oci (cit pre farbu).
A to dodavam, ze nemam extra farebne citenie, napriklad pri odtienovom teste, ktory tu kedysi niekto pastol pri nejakom vlakne som bol horsi ako niektori dalsi useri z poradne, co davam za vinu mojim ocnym vadam.
Ale filter modreho svetla nevermore.

Aby som nebol len kriticky tak napriklad toto si napisal ok...

Modrá barva v tom nehraje roli a stačí dodržovat zásady očních lékařů a výrobců elektroniky: vlhčit oči, dodržovat minimální pozorovací vzdálenost, dělat si přestávky, etc etc... Samotné modré světlo žádné škodlivé vlastnosti nemá, jen často užívané displeje ti to nedokážou demonstrovat.

P.S. Schvalne som si teraz otestoval ako je to na mojom telefone...najprv som znizil jas a potom som zapol ochranu zraku(modry filter). Znizenie jasu je klasika, vsetko stmavne, farby si drzia svoj zaklad (cervena je cervena, biela je biela), pri pouziti filtra je biela zrazu dozlta a pod).

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články