Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem 5 najväčších súčasných nebezpečenstiev v mailoch

V dnešnej časti si povieme niečo o 5 najväčších súčasných nebezpečenstvách, ktoré na nás číhajú každý deň v mailoch.

Pre Merloušku a spol...rešerš článku doplním pre tých, ktorí nemajú radi videa:-).

O čo vo videu ide.
1. Podvodný mail o expirácií domény. Doménu samozrejme platíte len raz ročne svojmu doménovému registrátorovi a určite nie desiatky eur...net stoji 12, sk 10, cz napríklad 8 eur.
2. Vydieranie pornom. Útočník sa pokúša navodiť dojem, že sa dostal do vašehp pc a ma zaznamenané stránky pre dospelých, ktoré navštevujete a zverejní to. Za mlčanie chce momentálne 950 eur v bitcoinoch. Samozrejme nič nemá a treba takéto maily ignorovať.
3. Podvodný mail s účtovným dokladom. V zabalenej prílohe sa nachádza vírus, ktorý sa tvári ako faktúra, či objednávka alebo zmluva. Pozor nespoliehajte sa na vaše antivírusy, väčšina z nich dokáže vírus detegovať až pár dní po jeho rozšírení.
4. Predžalobné výzvy. Maily v cz alebo sk jazyku vyzerajú legitímne a spoliehajú sa na zvedavosť. Opäť je vírus ukrytý v prílohe, väčšinou v makre nejkého Office súboru.
5. Phishing z policie

loading...
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
od Kamila Jurčíková [patelbak@myacc.net] Dobrý den, Váš balíček dorazil do našeho skladu 23. ledna…
L-Core 24.01.2020 18:52
L-Core
Dalsia klasika. nový
fleg 24.01.2020 19:35
fleg
Tady ta úroveň toho jazyka už taková katastrofa není - tady už máš slušnou šanci, že každý 5., kdo n… poslední
mlok8 24.01.2020 21:40
mlok8

od Kamila Jurčíková [patelbak@myacc.net]

Dobrý den,
Váš balíček dorazil do našeho skladu 23. ledna 2020 roku v 12:15 ráno. Číslo sledování zásilky-0159059 Náš kurýr bohužel nemohl doručit zásilku na vaši adresu kvůli nesprávným nebo neúplným informacím v adrese. Zdá se, že v celním prohlášení došlo k chybě. Informovali jsme odesílatele a on nám předal vaši e-mailovou adresu, abychom mohli tento problém vyřešit co nejdříve. Abychom mohli doručit váš balíček, musíte potvrdit adresu. Za tímto účelem si stáhněte dokument připojený k tomuto dopisu, vyplňte ho a pošlete nám ho.

S úctou,
Kamila Jurčíková

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru

loading...