Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ako kupovať TV a neutratiť pritom majetok

Opat fyzika...ak krmim TV satelitnym prijimacom, ktory produkuje 50Hz, ako z neho spravim 100Hz obraz? Ze pustim jeden frame 2x po sebe? To mi spravi plynulejsi pohyb? Alebo umelo vyrobim frame na zaklade predchadzajuceho a nasledujuceho cez nejaky algoritmus? Ale to potom nie je skutocny obraz, ked polovica framov je vymyslena.
Tieto tvrdenia mi pridu nezmyselne ako keby si tvrdil, ze natocis FHD@30Hz a pustis si ho na 120Hz monitore a budes mi tvrdit, ze tam mas lepsi a plynulejsi obraz. Alebo, ze FHD video je ostrejsie na 4K TV ako na FHD TV. Ano upscaling ti pomoze, ale je toto je to co chces?

Ukaz mi bezne dostupny zdroj u nas (kablovka, satelit, terestrial), kde viem dostat do TV viac ako 50-60Hz.

Když jsi říkal že u 3x dražší TV stejně nevidíš rozdíl, no, když jsem po dlouhém rozmyšlení a přišetřování nakonec koupil OLED, tak ti můžu říct že první den jsem jenom čučel i na reklamy s vyvalenýma očima jaký to byl rozdíl, jestli myslíš že je to je placebo no dobrá :)

Nevidim, bezne sa pohybujem aj u ludi, co nemaju problem s peniazmi, videl som uz vselijake TV a mne pride obraz +- rovnaky vsade. Pridem domov a nemam pocit, zeby som si sadol k inemu TV...ano je mensi, farby su inak nastavene (vec zvyku a vkusu), ale inak?
Opakujem to dokolecka. Ano sadnem si u kamosa doma do miestnosti, ktoru ma specialne urcenu na pocuvanie hudby a kde ma veci za vela tisic eur. Pusti mi muziku a hra inak ako u mna doma. Lepsie? Asi ano, ale mne sa nezda, ze moja obyvacka hra zle. Len inak.
To iste plati u TV.
Ano rozdiely by boli viditelne pre urcitu skupinu ludi ak budeme mat k dispozici zdroje 100-120Hz signalov, ale ak krmim TV 50-60Hz satelitom je 100Hz panel len placebom.

Co sa tyka WebOS ten nie je podstatny. Vacsina ludi vyuziva TV len ako zobrazovadlo, takze im je u prdele aky OS tam bezi. Navyse rozoberanie roznych OS je tema na samostatne video, mne pride Samsung neprehladny, Panasonic zase nema dodnes podporu HBO GO (pre mna velky fail z ich strany) a tak by som mohol pokracovat.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články