Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ako kupovať TV a neutratiť pritom majetok

Já koupil malý OLED (LG48CX)

Nebuď tak skromný :-) Podle mě tva TV patří už mezi takové ty opravdu premiové modely, pro náročnější a v podstatě "50" do obývacího pokoje na sledování čehokoliv zcela stačí.

zatím se musím trochu omezovat protože na mojí RTX2080S je jenom HDMI 2.0b, takže si nezapnu všechno naráz 4k 120Hz - to jede až přes HDMI 2.1, ale aspoň můžu zkusit plynulost při kompresi 4:2:0 což u her moc nevadí.

Většina filmů používá stejně kompresi chroma 4:2:0 coz je takový ten průmyslový standart.
Jestli máš nějaké artefakty, tak se na té LG podívej do nastavení obrazu → jestli máš povolené "HDMI ULTRA HD - deep color".
Určitě bych jestli chceš použít menší kompresy v 4K nastavil 60Hz. (je to něco za něco no ..)

S G-Sync na TV nemám zkušenost. Tvou OLED LG48CX jsem videl jen na pultu, ale obraz bych bez přehánění řekl ze měla špičkový .

Tady jsem na to pro ukázku komprese a konečné obrazu a jasu našel docela dobrý obrázek :
[4-4-4-vs-4-2-0.jpg]

PS: Jestli máš u svého modelu LG nějaký tip nebo zkusenost s nastavením nebo odstraněním problému, custom nastaveni Ycbrc ci RGB na tvé PC tak sem s tím :-)

V otázce jasu, mi to dává na mé o trochu levnejsi jak tva LG "PHILIPS 55OLED854" (2019) podle toho jaký Firmware nainstaluji, někdy je světlejší, někdy tmavší.

V tomto mají [IPS] který má zpravidla i lepší pozorovaci úhle docela výhodu a to i hlavne o proti [VA] který to světlo přes pixeli propouští hůř ale má lepší kontrast takže "opět něco za něco". OLED je nejlepsi kompromis toho vseho.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články