Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Bezpečné nákupy přes internet v zahraničí - eBay

Chcel by som upozornit na par veci ktore som doteraz v suvislosti s eBay.de videl v reportazach na roznych nemeckych TV.
Najhlavnejsie je to, ze na ebay sa vyskytuju aj napodobeniny znackovych vyrobkov, ktore ale so znackovym vyrobkom nemaju nic spolocne (hlavne nie kvalitu aka je obvykla u tej znacky).
Hlavne v TV reportazi boli spominane parfemy (vraj napodobeniny co mali v TV mali fakt hnusny smrad, samozrejme odlisny od originalu), autosuciastky, znackova obuv a oblecenie, ale aj sperky apod., prip. iny znackovy tovar (znackovy svajciarsky noz apod.) by som na ebay nikdy nekupoval, ptz. je riziko ze to nebude original, bezny spotrebitel to nepozna, mozno az ked zisti co to je za srot, prip. sa zabije lebo ma cinske brzdove oblozenie co sa rozpadne po roku, apod., a potom bude nadavat na znacku, ktoru si ale v skutocnosti nekupil (kupil cinsku alebo turecku napodobeninu ale nevie o tom).
Boj proti napodobeninam je hodne tazky, samozrejme ze proti tomu bojuju ale trh je tym bohuzial zaplaveny, predajca sa v takom pripade bude branit ze on to zas kupil dakde v zahranici a ze on nevedel ze to je napodobenina a zbytocne problemy, takze mat oci otvorene, a hlavne uvazovat predtym nez na nieco kliknem, pozriet si poriadne dodane foto, apod., a skupinam tovaru ktory som vymenoval vyssie sa na ebay radsej vyhybat... :!:

P.S. na druhej strane ebay vyuzivam aj ja, napr. na pouzitu elektroniku alebo nejake PC doplnky (nove) apod. (to sa moc nefalsuje ptz. vyvoj ide velmi rychlo vpred), ale noz ako pisal JaFi v clanku by som si nikdy nekupil (podla mna to nie je original ale napodobenina co sa za tyzden otupi a za mesiac zhrdzavie :) A ak to predsa original je, tak mal JaFi stastie :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články