Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Bezpečné nákupy přes internet v zahraničí - eBay

Vy to nechapete. Ten falzifikat od originalu laik ani bezny clovek nerozpozna (resp. nie okamzite), takze moze mat aj milion kladnych hodnoteni aj tak to moze byt neznackove. A falzifikatov je kopec aj v nemecku (dokument v nemeckej TV bol samozrejme toceny v nemecku, tovar od nemeckeho ebay predajcu, aj ho boli potom s kamerou navstivit :))), v D su aj blsaky kde sa to len hemzi napr. falosnymi parfemmi (pasovane tusim z ciny alebo z polska z alebo akej pr***), a tie potom najdes na nemeckom ebay, podobne je to s autosuciastkami (tie sice nie su na blsakoch ale vozia sa z turecka, od originalu ho bezny clovek nerozpozna, ale je to totalny smejd), apod. Prestante uz mat iluzie o nemecku a USA apod., vychcankov je vsade viac nez dost.
Ak stoji nieco 50% normalnej ceny a je to deklarovane ako "nove", tak tomu davam sancu tak 50:50 ze je to (ne)prave, je uplne jedno odkial to kupis. Ak je to pouzivane ze sa toho niekto chce zbavit tak OK toho by som sa az tak nebal, tam sa cena na konci drazby pohybuje tak okolo 70% az 50% ceny noveho, ale musis uz brat do uvahy ze je to uz "ojazdene".

P.S. co sa tyka "ebay shopov" tak ano je to bezpecnejsie, ale v tom pripade tam vidis ze to poskytuju so zakonnou zarukou (v EU tusim rok ci dva), ceny ("buy it now") su tak 80-90% ceny v obchodoch, tak OK, je to normalny inet shop (niekedy najdes aj linku na normalny inet shop predavajuceho), tak v poriadku, mas zaruku.
Akonahle tam je ale formulka ze sa jedna o sukromny predaj a teda bez zaruky, a tovar je akoze novy, tak by sa mi v hlave rozsvietili vsetky cervene svetielka a 3x by som si to rozmyslel.
Ak sa jedna o pouzity tovar s normalnou drazbou, tak to uz necham na kazdeho rozhodnuti, zvycajne pouzity tovar je OK (ten kupec ho sam pouzival tak nie je blbec aby pouzival nejaky falzifikat), ale vylucit sa to neda.
A kategorie ktore som uviedol vyssie, hlavne autosuciastky (a autodoplnky, spoilery apod), parfemy, obuv, oblecenie apod. cez ebay radsej nie.

P.S.2. v nozoch sa nevyznam takze neviem ake su ceny v USA, vyrobky USA (ako napr. ten leatherman) mozu byt samozrejme v USA lacnejsie, takze do toho ci je pravy sa ti montovat nebudem, moze byt :-), ja sa ani moc na vyrobky z USA neorientujem, mam na USA svoj nazor :))

P.S.3. nebudem sa hadat, aj ja ebay.de obcas pouzivam (a dufam ze veci co som tam kupil su prave :))), ale chcel som len upozornit ze si treba davat pozor a na co si treba davat tiez pozor.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články