Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Bezpečné nákupy přes internet v zahraničí - eBay

no jo, je to mazany, ja jsem kupoval zatim jen v DE, USA, UK a bez problemu(na jiny trhy se mne nechce), ale s ntb jsem malem naletel. Ja platim uz jen pres paypal. Ukradeny ucet jako uzivatel vubec nepoznas. Nejhorsi je, ze nemusi mit ukradeny ucet, nejakej smejd naseka par levnych prodeju a jde na vec. ja prave kupoval drazsi veci a volal jsem na Paypal a zjistoval, co se stane, kdyz ti nekdo neposle zbozi zaplacene pres Paypal a rekli, ze kdyz zaplatis pres paypal, tak je to snad mozne po tom cloveku nejak vymahat a domoct se toho, oni nekterym prodejcum(tusim nad 50 feedbacku)poskytuji kryti. Proste pokud by se to stalo, tak musis kontaktovat Paypal a prokazat, zes nic nedostal a nebo zes dostal treba sutr. nejak se ale nemeli k tomu vysvetlit, jak se to prokazuje. Ja kupoval prave veci kolem 1000 euro a mel jsem trochu strach. Nevim , jestli ten Treuhand funguje i v USA a UK. V nemecku tech veci co potrebuju moc neni a nebo jsou drazsi. Ja ted schvalne sleduju drazby ntb, ktery jsou podezrele levny, respektive maji nizkou vyvolavaci cenu a prodejce je z Ciny a nebo tak podobne a kdyz si to pak das do sledovani, tak vetsinou druhy den uz polozku nenajdes, protoze mu na to Ebay prisel a blokli to.
Nekteri americani uz diky tem podvodum neposlou zbozi jinam nez na adresu, kterou mas na paypalu. Proste mas smulu, pokud to chces poslat jinam i kdyz zaplatis. Maji strach z podvodu a naslednyho spatnyho feedbacku, za ktery by v podstate nemohli, ale vysvetluj to dalsim kupujicim.
Jasne, ze je potreba si davat pozor, ale ja to s tim podvodem s ESCROW firmou odhalil nahodou a jen proto, ze jsem o podobne veci cetl par dni predem u nejakyho prodejce. Kdyz na to narazi uplnej zacatecnik, je to proste smula a asi naleti. No a prisel jsem na to zas uplne nahodou, ze vim od JF jak vyhledat v googlu jaky odkazy vedou na jakou domenu. no a tak jsem si to dal hledat a odkaz ani jeden a to mne bylo podezrely a borcovi jsem napsal, ze ja obchoduji take pres ESCROW company, ale pouze www.escrow.com a ne jeho www.xy.com a uz se nikdy neozval. No a predstav si, ze by na mne a kamosovi udelal za tech par hodin 2200 usd, dal nam velkoryse slevu 100 usd:-D 3-[. To jim za to stoji udelat si nekde na par dni a nebo hodin funkcni stranky, na ktery jakoby duveryhodne firme posles prachy.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články