Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem (Ne)bezpečnosť bezdrôtových sietí - hackujeme WLAN siete

1. Problemom crackovania wpa je zatial pomala rychlost crackovania (cain je jeden z najrychlejsich nastrojov ale aku ma rychlost si moze kazdy skusit sam;o)) a nutnost pouzitia slovnika (spravny slovnik vsak vyrazne pomoze). Je to ako ked sa zacinalo s crackovanim wepka cez FSM...tiez to chcelo kopec casu a trpezlivosti pripadne stastia. Je len otazkou casu kedy sa zdokonali desifrovaci algoritmus natolko, ze tento argument odpadne. Samozrejme suhlasim s nazorom ze dlhe heslo a dostatocne silne heslo zatial postacuje a stazi utok pripadnemu utocnikovi ale...kto pouziva 30znakove hesla na ap;o)? A keby aj ...staci ze dane heslo unikne od klienta cez socialne inzinierstvo napr;o).
2. Moznost ochrany wepka je napr rotacia klucov alebo pouzitie vpn tunela ale to to sa mi zda naozaj zbytocne pri bytovych zakaznikov. Osobne by som riesil podobne utoky napadnutim pc utocnika a to napr odsnifovanim jeho trafficu (casom mam vsetky jeho pristupove mena a hesla). Neskor by sa mu na pc zacali diat divne veci a v konecnom dosledku by mal kopec problemov on.
Nie som zastancom MS hesla security by obscurity, na druhej strane sa mi nepaci to co si spominal ty...clovek s min znalostami podla podorobneho howto dokaze robit takuto zlobu. Inak sa mi nechce verit, ze nejaky blbecek podla podrobneho howto dokaze cracknut wepko uz len preto, ze ako poznam blbeckov tak sa pomylia v 4-5 bodoch z 10 ktore maju urobit;o).

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články