Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Bezpečnost na internetu: pracujeme s neprivilegovaným účtem (II).

vyplácí se mi to už pro pc s více než 2 účty, které mají být podobně nastavené - respektive se ty pc ve výrobě liší jen startovním prostředím podle uživatele - to už dělá nějaký login skript.

u dočasného vzorového uživatele (bez hesla) nastavím klasické startmenu + úpravy, vzhled lišty start, vzhled (classic), zruším zbytečné ikony, zatrhnu vlastnosti složky, spořič (vyp.), efekty zobrazení (vyp.), zpoždění menu, zobrazování písmene disku jako první, vzhled ie, domovskou stránku, předvolím (anglickou) klávesnici ... víc mě teď nenapadá*

podle někdejší touchwoodovy rady: přihlásím se jako admoš, podle obrázku nahoře [user profiles / copy to] zkopíruju profil vzorového uživatele do "default user", proto ani nevyplňuju oprávnění pod tím, a vzorového uživatele potom smažu, už ho nepotřebuju. čili nastavení se dotkne všech budoucích vytvořených účtů kromě administrátora - proto píšu od 2 výše.

původní příspěvek jsem nenašel, aspoň toto: http://pc.poradna.net/question/view/161358-dedicnos t-ve-windows-profilech

*) nemá někdo nějaký geniální .reg soubor?
-----

poznámka: při vytváření nového uživatele přes ovládací panely / users (3.obrázek) se mi nabízí jen typ administrator (volba limited user je vždy zašedlá). to bych řekl že není v xp dobře vyřešeno.
typ účtu se dá změnit dodatečně přes tento počítač / spravovat (správa účtů z konzoly správa počítače) - nebo ve správě účtů jde vytvořit omezeného (ok, základního) uživatele rovnou - ale volbu co je na obrázku jsem nikdy neviděl.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články