Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem (ne)bojte se IPv6

Ano, jsem si tim temer jisty. Doby, kdy byl doma jeden pocitac a v nem byl telefonni modem, pripadne USB modem uz jsou nenavratne pryc. Dnes se da na sit pripojit kde co, pocitace, smartphony, televize, tiskarny.. Na to opravdu jedna adresa nestaci. Dneska poskytovatele nabizi primo routry a vice ci mene verejne pripojeni vice zarizeni umoznuji.

Variantu, kdy ti poskytovatel nabidne switch s moznosti pripojit si tam kolik zarizeni chces je podle me take malo pravdepodobna, to by pres zadneho rozumneho bezpecaka neproslo. Spolehat na softwarovy firewall na stanicich a nechat vystavit jina zarizeni (NAS, televize, tiskarna) volne dostupna po siti pro lidi ze stejneho segmentu (ktere samozrejme neznas) je naprosta blbost.

Takze zustavaja jedna variatna. Vlastni router a z toho vyplyvajici prideleny rozsah.

No, napada me jeste jedna varianta, outsoursovany router, kdy dostanes prideleny rozsah a ten kabel, ktery ti bude koncit doma bude na druhem konci zapojeny do samostatneho portu routru. Nedovedu si ovsem predstavit technicke provedeni pro ADSL ci kabelove modemy. To by provideri museli mit sit vice disribuovanou, napriklad jeden router na jeden dum, u adsl nekolik routru na jednu telefonni ustrednu.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články