Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem (ne)bojte se IPv6

IPv6 sa zda byt len teraz velky, zrejme sa zabuda na to, ze za nejaky cas sa bude Globalna siet rozsirovat smerom do Vesmiru, najprv na automatizovane stanice-roboty, neskor na Planety. Taka vesmirna stanica moze potrebovat nie jednu adresu ale aj niekolko desiatok tisic adries, pretoze kazdy elementarny vykonavaci clen bude adresovatelny.
IPv6 nieje taka vyhra ako by sa mohlo zdat. Technologicky vyhrava ako to uz byva zvycajne pravidlom nie technologia najlepsia (Video8 vs.VHS), ale technologia, ktora je lacnejsia.
Preco je zavadzanie IPv6 take pomale? Ako obycajne je to o peniazoch. Pokial nebude vyvinuty tlak v podobe vyhodnejsej ceny za pripojenie technologiou IPv6, tak ziadne IPv6 nebude, aspon nie tak rychlo. Dalsim problemom je vykonnost IPv6. Ta v sucastnosti zaostava za IPv4. To je tiez dovod, preco sa velki hraci moc do IPv6 nehrnu, pretoze to znamena mensi objem prenesenych dat za casovu jednotku a tym padom nizsi zisk.
Urciti zasvetenejsi ludia su skor nazoru, ze pravdepodobnejsi scenar je ten, za sa bude NATovat na viacerych urovniach napriklad aj u ISP.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články