Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Rychlé nahrání screenshotu?

Rád bych Vám představil můj program pro nahrávání screenshotů na naše servery. Vše jedním kliknutím.

K čemu můžu program použít?

Pokud potřebujete někam nahrát nějakou chybovou hlášku (např. sem na poradnu), obrázek plochy nebo jakýkoliv obrázek, fotku či celou složku obrázků, tak můžete použít tento program. Po vyfocení screenshotu ho můžete uložit do počítače nebo nahrát na internet a sdílet s ostatními lidmi.

Kde stáhnout?

Z oficiálního webu - doporučeno

screen-uploader
www.stahuj.centrum.cz

Jak vyfotit obrazovku?

Stačí na klávesnici stisknout klávesu PrtScr, případně Alt+PrtScr. Někdy to je také Fn+PrtScr, Alt+Fn+PrtScr nebo PrintScreen. Záleží to na typu PC (notebook/pc) nebo klávesnice. Poté stačí spustit program. V programu můžete před nahráním vybrat text pod obrázek, použít barevné filtry nebo obrázek natočit. Také je možnost použití zkrácené URL, což se hodí třeba na twitter. Není také špatné zvolit možnost Trvalé uložení a to hlavně v případě, že dáváte fotku třeba sem na poradnu. Po roce to bude chtít někdo vyhledat a fotka by se po měsíci smazala.

Nahrání screenu na internet

Stačí spustit program (ten se mimochodem neinstaluje), kliknout na tlačítko Vložit ze schránky a poté Nahrát na server. Během několika okamžiků (dle velikosti obrázků a rychlosti internetu) bude obrázek nahraný na našem serveru.
Pokud nechcete nahrát screen, tak stačí přetáhnout obrázek nebo celou složku obrázků do oblasti náhledu (drag & drop).
Po nahrání stačí pouze zkopírovat odkaz, a hotovo!

[1.png]

[2.png]

[3.png]

Uložení obrázku do počítače

Vložíme obrázek ze schránka a jediná změna je ta, že klikneme v horním menu na záložku Uložit a vybereme typ souboru. Touto funkcí můžeme obrázek uložit třeba na plochu.

[4.png]

Galerie obrázků

Přidána byla také možnost nahrání celé složky s obrázky. Je to velikostně a početně omezené, ale je to skvělá funkce.
Poté může vzniknout například taková galerie. Jediné, co se mění, je to, že místo samotného obrázku přetáhnete do programu celou složku :-).

Generátor kódu

V horním menu kliknete na Generátor BB/HTML kódu, vložíte odkaz, který Vám program vygeneroval a můžete vygenerovaný BB kód zkopírovat třeba sem na poradnu. Mělo by to ale jít ve většině diskusních fór.

[5.png]

Co když změníte server?

Po každém spuštění programu se z webu načítá čerstvý konfigurační soubor, který určuje, kam se budou obrázky ukládat. Pokud změníme server, tak se vše bude ukládat na novou adresu.

A na konec?

S vývojem budu pokračovat. Je mi 15 let a tak čas ještě mám, takže budu vymýšlet nové funkce a vylepšení. Určitě připravuji vyfocení screenu klávesou, vyfocení pouze aktivního okna a ořezání obrázku přímo v programu. Uvítám také Vaše nápady k vylepšení. Díky.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to šikovný prográmek, ale po spuštění se mi do okna nevejde celý obsah a okno nejde roztáhnout. M… nový
IQ37 03.06.2012 19:12
IQ37
Ahoj, díky - to mě nenapadlo. Pokud vlastně máš větší písmo ve WIN, tak to nejde. V další verzi to o… poslední
dan55 12.06.2012 16:47
dan55

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru