Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Záchrana smazaných souborů (dat) z harddisku (aktualizováno)

Take sluzby nikto neponuka a nikdy nebude.
Dovodov je niekolko.
V prvom rade sw diagnostika poskodeneho disku trva pomerne dlho. Takisto citanie sektor po sektore su pri dnesnej kapacite diskov mnohohodinove zalezitosti.
Pri hw zavadach treba casto zasahovat do disku, cize napriklad prepajkovat nejaky obvod, co sa u zakaznika dost dobre robit neda. V pripade vymeny citacej hlavy, platne alebo motorceka potrebujes mat laboratorne podmienky, takze opat je vylucene robit to u zakaznika. Navyse su casto na to treba aj specialne nastroje (sprav vymenu motora disku so srobuvakom).
V tretom rade je to urcite know-how kazdej firmy, ktore je vacsinou budovane roky a ktore si samozrejme kazda firma uzkostlivo strazi.
Netvrdim, ze nie su firmy, ktore nezneuzivaju zakaznikov alebo ich data, boli, su a budu. Ale prave preto si treba firmu na obnovu dat vyberat starostlivo podla (idealne) dlhodobych referencii.
Inak tvoje argumenty su rovnake ako ked sa zakaznik ohradzuje, ked mi dava PC na opravu, ze co bude s jeho datami a ze on tam ma toto a hento. Bud mi doveruje alebo nie, ak nie moze to dat niekomu inemu, ale musi mu doverovat tak ci tak. Bez toho to proste nejde.
Inak mam taku vtipnu prihodu k teme sukromia...zrovna vcera som riesil nieco na dialku na jednom Macu zakaznika. Pocas operacie sme komunikovali cez Skype a pri prezerani stiahnutych veci (hladali sme nejake videa z youtube) som videl, ze tam boli natahane aj nejake porna. Samozrejme som to nekomentoval, ale zakaznik mal potrebu to nejako zdovodnit a 3x zacal o tom nieco tocit. 3x som ho upozornil, ze ma to nezaujima, ze to je jeho vec a ze hladame tie stiahnute videa z youtube. Keby sa okolo toho 3x netocil dnes by som si to uz mozno ani nepamatal, ale on mal nutkavu potrebu predomnou nejako obhajit, ze pozeral porno, co bolo uplne zbytocne.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články