Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Herný notebook je mýtus

Projdu za den řekněme 5ti místy kde mám normální přístup k zásuvce. Na většině používám notebook k práci, ale i při ní ocením, že pracuje rychle. Mobilita neznamená, že musím být vždy mimo elektrickou síť. Tohle ovšem těžko udělám s desktopem takže opravdu musím, nebo máš jinou alternativu? Pořídit si na všechny místa desktop? :-D I kdyby tak nejsem vždy tam kde předtím a těžko je tam budu zanechávat.

To znamená, že nějaký noťas potřebuji. Tak proč si nepořídit dostatečně výkonný který funguje i jako herní? Doma mám pak pro větší komfort velkou obrazovku, pořádnou klávesnici a myš. Dokonce ho připojuji i na lepší ozvučení přesto, že má sám o sobě hodně kvalitní. Bylo zmíněno přehřívání, nikdy jsem s ním neměl problém, ale to už záleží na typu. Nicméně chladící podložky jsou za pár stovek a pokud se někomu přehrává i s ní tak radím, ať ho nemá položený na topení.

Moje možnosti jsou dvě, buď si pořídit desktop domů na hry a k tomu noťas, který nebude tak výkonný, práce na něm bude pomalejší a nebudu si moct nic pořádného zahrát nikde jinde než doma.
Nebo si koupím pořádný notebook za cenu destkopu a slabšího noťasu a budu ho využívat i jako herní...

Samozřejmě je ještě něco jiného pokud chceme mít doma počítač který zvládne nejnovější hry na full detaily na roky dopředu. Pak máme stejně smůlu, protože nic takového nekoupíme. Stejně se vždy objeví něco nového. Jeden kámoš má například doma vysoce výkonný pc. Je násobně výkonnější než můj stroj, ale grafika má ještě z řady která nepodporovala directX 11... Výhodou destkopu je nicméně vcelku snadná výměna částí, takže pokud do toho chce někdo pořád strkat peníze. Měl by se vydat touto cestou. Nicméně to odpadá argument ceny.

Já souhlasím, že čistě notebook vs. destkop na pohodlnost hraní vyhraje destkop. Pokud to někomu leží čistě doma tak by si zcela logicky měl pořídit stolní počítač. Pokud ovšem často přechází, tak výkonnější notebook ocení víc a doma si klidně ty pohodlné části PC pořídit může.

Celý tenhle článek je značně zkreslený a nevím čeho jím mělo být dosaženo

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články