Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Herný notebook je mýtus

2+3 nevěřím ani "nehodou"!
1. Píšete vaše dojmy, aniž byste si ráčil ověřit skutečnost!
"...u stolního PC se dostaneme na úroveň 200-250W díky zdroji..." - račte vysvětlit!
"...budu vychazet ze zhruba stejných nadprůměrných strojů..." - lze porovnávat pouze a jen s obdobným výpočetním výkonem, jiné nedává smysl!
"...při přestávkách si notebook pěkně spotřebu ušetří, at už vleze do úsporného režimu ručně nebo automaticky, přejde do hibernace,..stolní PC tohle nezvládne, neumí se snížit na tak malou spotřebu jakou je notebook při zátěži..." - to jste ráčil zaspat kde?! Podtaktování uměly již AMD do skt 754/939 a třeba existence desktopových CPU s přídomkem "T" od Intelu je vám zjevně utajena! ULV CPU se nevyskytují v obvyklých plastových hračkách a jejich výpočetní výkon je přeci jen omezen.
Nastavení profilu napájení nabízejí dnes všechny moderní os a není, opakuji, není omezeno na jeden konkrétní typ skládačky IBM PC.
Jediné, co zvyšuje spotřebu desktopu, je monitor. Ale cena za větší zobrazovací plochu a lepší matrici než TN za to opravdu stojí! Přepočet na plochu notebookového zobrazovadla by nakonec vedlo k obdobným energetickým nárokům.

Takže, dle vašich předpokladů, má kombinace Asus P8H67-I Deluxe + Intel Pentium G630T + SilverStone SST-SG05B Sugo (Fortron FSP300-60GHS 80+ Standard) spotřebu v klidu aspoň 150W + 20W 23" LCD a systém pochopitelně neumí, dle vašich předpokladů, řídit spotřebu dle zvoleného schématu napájení...
Vlastně,... vždyť jsem naměřil něco jiného...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články