Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Herný notebook je mýtus

Kedysi dávno som si na robotu kúpil notebook. Prenositeľnosť nebola požiadavka. Dnes je situácia úplne iná, notebook prenášam pravidelne, keby som vtedy kúpil desktop, nemal by som ho ani kam dať. Ja by som to videl tak, že ľudia sa pozerajú dosť aj do budúcnosti a zvažujú, že možno budú chcieť prenositeľnosť neskôr. Tiež je možnosť tá, že chcú, aby to zaberalo čo najmenej miesta, mám desktop, viem o čom hovorím (pod stolom škatuľa, za ňou plno káblov a čo z toho? Tak si doplatím a mám notebook, o ktorom ani neviem, že ho mám. Vy ako predajcovia by ste mali byť len radi. Keď sa pokazí notebook kúpi sa nový, keď sa pokazí desktop, vymení sa len pokazený diel, v podstate takto aj viac zarobíte (samozrejme do detailov nechcem zachádzať, možno to taký veľký rozdiel v zárobku nebude).

A aby som len nevyzeral ako kritik, popíšem výhody notebooku:
- čítačka s jedným písmenom a v cene (pri desktope to nie je vždy samozrejmosť a písmen to vyhádže na rozdávanie + radosť pri inštalácii Windows bez odpojenia čítačky (Windows na disku H: a podobne))
- bluetooth (pri desktope nie je samozrejmosť)
- kamera (pri desktope nehrozí)
- nižšia spotreba

Výhody desktopu:
- ľahšia rozšíriteľnosť
- lepší zážitok (väčší monitor, grafika a pod.)
- nižšia cena

A čo sa herných notebookov týka. Povedzme si na rovinu. Hra na maximálne detaily si žiada často úplne hardvérové novinky (nie každý na to má), takže na maximálne detaily tá hra nepôjde ani na desktope takmer nikdy a hlavne po roku je už herný desktop morálne zastaralý a niečo treba vymeniť, aby opäť stíhal. Takže možno investícia do desktopu je vyššia, ale notebook v domácnosti nezavadzia tak ako desktop, takže ľudia kúpia radšej ten. Samozrejme, že výkonovo je to rozdiel, ale ono to tým hráčom zvyčajne stačí, inak by tie notebooky nekupovali. Mňa skôr vytáča, keď prasknú na 15" notebook rozlíšenie 1920x1080 a používateľ potrebuje lupu, aby mohol prečítať text (týmto pozdravujem aj všetkých Retiňákov). A ešte viac vytočí, keď redaktor na žive.sk ešte odporučí taký notebook študentovi, pretože rozlíšenie 1376x768 na 16" monitore je pre študenta málo. Škoda, že som ten článok nenašiel. Ale to sa už vzďaľujem téme článku, takže to je hádam všetko čo som chcel povedať.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články