Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Botnet proskenoval celý internet

Je možné projít celý adresní prostor internetu a proskenovat všechny čtyři miliardy adres? Možné to je a dokonce to při správně zvolené technice trvá méně než den. Nedávno se to podařilo a byl přitom využit botnet sestavený z nezabezpečených routerů a dalších zařízení. Jak celá akce probíhala a co přinesla?

ZDE

To bude sranda až se takového botnetu ujmou "ti zlí"...

Zdroj: www.root.cz
Předmět Autor Datum
To bude sranda až se takového botnetu ujmou "ti zlí" oni botnety maju odjakziva P.S. moj nazor je z…
MM.. 29.03.2013 00:25
MM..
no, sice castecne souhlasim, ale kdyz si da nekdo na router heslo admin - admin a povoli si pristup…
RedMaX 29.03.2013 01:02
RedMaX
kdyz si da nekdo na router heslo admin - admin a povoli si pristup pres telnet z venku to ale neni…
MM.. 29.03.2013 01:08
MM..
jasne, jak rikam vsem je to ukradeny, hlavne je to potreba svest na nejakyho levicaka nebo teroristu…
RedMaX 29.03.2013 01:37
RedMaX
loni jsme v kanclech přecházeli z xp na w7. přestože je autorun ve w7 už zakázaný, v xp je na něj 2… poslední
lední brtník 03.04.2013 21:56
lední brtník

no, sice castecne souhlasim, ale kdyz si da nekdo na router heslo admin - admin a povoli si pristup pres telnet z venku nebo kdyz si naopak nekdo hodi PC do site bez toho, ze by si pred nej vrazil router (firewall), tak se toho moc nezmuze. Nehlede na to, ze se to zase resi hlavne politicky - teda pravdepodobne zli rusaci a cinani pripadne levicaci, kteri utoci na ty hodne konzumni kapitalisticke firmy. Kdyby se chtelo, tak by stacilo proste vzit IP adresy pocitacu ze kterych byly provadeny utoky a zacit je odpojovat od site, ono az by prestal jit net ruznym frkulinum a naprostym a klasickym BFU, tak by honem rychle zacali vsichni nakupovat routery a zvat si do domacnosti servisaky, aby jim to zabezpecili tak, aby se to neopakovalo. Jenze to ne, blbci se udelaji neodpovednymi a maximalne si poridi nefunkcni placebo antivir a botnet roste dal.

kdyz si da nekdo na router heslo admin - admin a povoli si pristup pres telnet z venku

to ale neni problem usera ale toho ze to tak zrejme dal cinan na default a nijak neprinutil usera to zmenit. A samozrejme nejde len o routery ale aj o derave PC, a router ti nepomoze ak to ludia malware instaluju aktivne s krekmi alebo cez derave flash a javy a podobne skvele veci.
A nejde len o botnety ale o to ze kdejake sracky sa instaluju aj na kriticke veci napr. riadnie energetiky atd ptz je to predsa lacne. Preco je to lacne uz nikoho nezaujima. A na to raz dojde. Este ze to chapu aspon podaktori na vysokych miestach a snazia sa aspon trochu nieco robit s tym ale podla mna debili zvitazia ptz su v drvivej presile :) (a vysledok raz pride :)

jasne, jak rikam vsem je to ukradeny, hlavne je to potreba svest na nejakyho levicaka nebo teroristu, misto aby se treba z toho botnetovyho utoku vyvodila odpovednost k tem, ktery k tomu propujcili svoje pocitace diky svoji blbosti, tak se vytvori novej urad. Ja to vidim u nasich, proc nejde tohleto, kdyz to v praci na pocitaci jde? a vysvetluj nekomu, ze je normalni mit autorun zakazanej. Tak ja to zakazal a hotovo, ale treba ve firme co jsem delal, ze by se to CeDecko melo spoustet automaticky, aby to bylo cool asi. Rikam, no to ale jde jenom u vas na vasem notebooku, jinde se to nespusti, protoze normalni lidi maji autorun zakazanej, no a byl jsem za toho, co to chce ostatnim pokazit. ]:)

loni jsme v kanclech přecházeli z xp na w7.
přestože je autorun ve w7 už zakázaný, v xp je na něj 2 roky záplata a ještě to tuní firemními politikami v registrech, doinstalovali nám teď autovyskakovací program při vložení flashky - jako jestli ji chcu pokaždé otestovat.
neb korporátní mcafee flashku přehlíží jak lány, a pokud není přítomna při hloubkovém scanu v úterý, tak si jí nevšimne.

kdysi jsme v kanclu měli sebevědomého programátora, co ví nejlépe, jak má být systém nastaven. když jsem se ho ptal, proč mi vrátil flashku s virem - přepsaným autorunem zmizel odkaz na poznávací ikonu - vylezlo z něj, že to nějak samo a že mu právě odvirovávají pc.

ad článek:
jinak se mi velmi líbí tento ipscan, podle kterého je využita teprve třetina ipv4 adres. mohlo by to tak ještě 10 let vydržet.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru