Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft definitivně pohřbívá Windows XP, příští rok ukončí podporu

Ono to není jen o tom, že firma nebo lidé zůstali v pravěku. Bezbolestný přechod je možný jen v tom případě, pokud je počítač "jen na psaní". Jasně, sekretářce je vcelku jedno, jaký OS používá a jediná změna spočívá jen v tom, že se objeví ribbony, nebo zmizí tlačítko Start.
Ti, kteří používají specializovaný SW, nebo nedejbože používají PC jen jako řídící mašinu jiného stroje jsou na tom trochu hůř. Uvedu příklad od nás.
K PC máme připojen přístroj za 1,5 - 5 mil. Kč. Na PC běží specializovaný SW (za další 1 - 2 mil. Kč) pro jeho ovládání a sběr naměřených dat. Tahle sestava je 1x za rok verifikována za 100 tis. Kč. Jakákoliv změna (i aktualizace OS) ruší platnost verifikace a je nutno vypláznout opět oněch 100 tis. Kč. Dodavatel SW sice pracuje na upgrade pro Win7, ale to nějaký čas potrvá, odzkoušení něco zabere a aktualizace taky není zadarmo. Pro dodaný SW byly na místě dopsány makra, šablony,... (asi 2 roky práce). My si klidně pár let počkáme. Na XP jsme přecházeli před rokem z Win2000.
Systém je provozován na lokální síti bez připojení do Internetu. Holt farmacie...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality