Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem T.S.BOHEMIA a.s. koupila ostravskou firmu Alfa Computer

Společnost T.S.BOHEMIA a.s. oznámila úspěšné dokončení akvizičního rozšíření svých obchodních firem o největší společnost v oblasti prodeje IT na severní Moravě – ALFA COMPUTER a.s.

Předmět Autor Datum
Velice spatna zprava, zrovna jsem si Alfu oblibil, vydejna je blizko, takhle budu muset zase az do H…
Redmarx N 06.05.2013 15:07
Redmarx N
V Alfě jsem nikdy nebyl, v T.S. taky ne. Já si Alzu nemůžu vynachválit. Nakupoval jsem v Mironetu, C…
Potkan007 06.05.2013 15:33
Potkan007
Nerad si nechavam zbozi posilat a jak pisu Alza pro me ma nevyhodu, ze je centrala daleko a pobocky…
Redmarx N 06.05.2013 15:50
Redmarx N
Mám od TS procesor a grafiku - procesor byl v reklamaci (ohnutý piny) a naprosto bez problémů. Navíc…
Depaje 06.05.2013 18:42
Depaje
V TS nakupuju aspon 10 let a nikdy zadny problem, ani s reklamaci. Co si tak vsimam, tak s nima maji…
kurelaa 06.05.2013 19:07
kurelaa
Pokud nedojde k zásadním změnám při objednávání a zůstane dosavadní úroveň, tak je mě jedno kdo je v…
M-Pol 06.05.2013 15:13
M-Pol
Ty asi neznas Bohemku? ]:)
Redmarx N 06.05.2013 15:20
Redmarx N
"Neznám." Jinak se držím vyjádření - Bylo by logické, že nějaké změny vedoucí ke sjednocení obchodů…
M-Pol 06.05.2013 15:31
M-Pol
Ty asi neznas Bohemku? myslíš smutně proslulého velkodistributora pcchips, ecs, manli a podobného h…
lední brtník 06.05.2013 20:14
lední brtník
myslíš smutně proslulého velkodistributora pcchips, ecs, manli a podobného hnoje? no dík. Já myslím…
Georgij Gadjukin 09.05.2013 07:26
Georgij Gadjukin
Proboha jen ať to je pravda, taky jsem si Alfu oblíbil a mám kousek jejich nádhernou prodejnu.
albru123 06.05.2013 19:07
albru123
V dlouhodobém horizontu si myslím, že sloučení pod jednu obchodní značku je nevyhnutelné... Alza je…
Moas 06.05.2013 20:15
Moas
Popravdě mě ten Alfacomp mrzí. T.S.Bohemia nemám v lásce. Ale nechápu důvod nenávisti s Alzou. Nikdy…
Eessencia 07.05.2013 01:02
Eessencia
Raději nebudu rozsáhleji reagovat, protože by to muselo být na každou větu [http://www.pchelpforum.c…
Bounty 07.05.2013 06:23
Bounty
Já nechápu, co z toho děláte někteří za humbuk. Vždyť je to jedno, kde to koupím, jestli Alza, Alfa,…
Prasak 07.05.2013 06:55
Prasak
Kdyz narazim na reklamacniho blba, tak jdu resit reklamaci vejs. Musim rict, ze v tomto smeru mam do…
Redmarx N 07.05.2013 09:16
Redmarx N
Však já taky netvrdim, že Alzu ignoruji. Nakupuji v těch větších obchodech a to tam, kde to vyjde ne…
Moas 07.05.2013 09:49
Moas
V Alfě nakupuji léta a už jsem toho nakoupil habakuk a musím se přiznat, že majitele neznám. Pokud v…
Henessy 07.05.2013 18:33
Henessy
U T.S. jsem si tenkrát objednal myš. 3 měsíce mi slibovali, že má do 3 tejdnů přijít. Hovno. Po 3 mě…
Metride 08.05.2013 00:58
Metride
V Alfě jsem přestal před časem nakupovat po dosti špatných zkušenostech s jejich reklamačním oddělen…
Craft 10.05.2013 20:03
Craft
Alfa má přehledný e-shop. Nebo aspoň mně se tam nejlíp orientuje. :)Exasoft mám pod nosem, ale organ… poslední
Thunder 12.05.2013 13:24
Thunder

Velice spatna zprava, zrovna jsem si Alfu oblibil, vydejna je blizko, takhle budu muset zase az do Holesovic do Alzy, coz mam z ruky, Alza ma totiz poplatek za odber na vydejnach mimo centralu, takze mi to moc nevyhovuje.

V Alfě jsem nikdy nebyl, v T.S. taky ne. Já si Alzu nemůžu vynachválit. Nakupoval jsem v Mironetu, CZC, Alze. Poslední dobou jsem nakoupil dost věcí v Alze i pro ostatní pod svým účtem. Celkem nedávno se ozvali telefonem, že jsem pro ně vážený zákazník a další věci hodné ignorace. Vylezlo z toho, že mám VIP účet, což pro mě znamená hlavně snížení cen proti běžným.

Nerad si nechavam zbozi posilat a jak pisu Alza pro me ma nevyhodu, ze je centrala daleko a pobocky jsou s priplatkem. Taky obcas i po sleve je cena vyssi nez u konkurence. CZc se hodne zhorsil, ale zrovna ted jsem tam neco kupoval, zalezi na cene. Mironet opravdu jen kdyz je neco ve sleve a o dost levnejsi nez jinde, jejich tragicky ochotny prodavaci me fakt vytocej. TS Bohemia kdysi davno, problem s reklamaci a i vzhledem k tomu, ze jsem zjistil, ze nejsem zdaleka sam kdo ma s touhle firmou problem, tak me vubec nezajimaji ikdyby to tam meli levnejsi, beru to teda i jako konec Alfy.

V TS nakupuju aspon 10 let a nikdy zadny problem, ani s reklamaci. Co si tak vsimam, tak s nima maji problem jen cajzli a tam tusim jinej problem, nez "reklamace" apod. Cajzli s nima maji taky problem proto, ze jsou v TS casto o dost levnejsi.

"Neznám."
Jinak se držím vyjádření -

Bylo by logické, že nějaké změny vedoucí ke sjednocení obchodů nastanou, ovšem nebudou nijak razantní, aby nedošlo k odlivu zákazníků. Ze strany T.S.Bohemia a.s. jsme získali pouze velmi stručné vyjádření, že značka i e-shop Alfa.cz zůstávají v provozu beze změn.

V dlouhodobém horizontu si myslím, že sloučení pod jednu obchodní značku je nevyhnutelné... Alza je daleko vepředu, nemá smysl tříštit marketingové síly, pokud chtějí tržní jedničku vyzvat. Ještě by někdo mohl koupit Alzu, nějaký velký zahraniční vlastník, který by spláchnul ten zelený chrchel.

Popravdě mě ten Alfacomp mrzí. T.S.Bohemia nemám v lásce.
Ale nechápu důvod nenávisti s Alzou. Nikdy jsem s ní neměl problém. Má spoustu poboček po celé ČR, takže ve většině případech je poštovné 0 - 25Kč, což dorovná cenu produktu Alza x levnější konkurence (u které bych musel platit 120 Korun za poštovné).

Reklamy Alzy mi nijak zvlášť nevadí. Ten uječenej zelenej skřet je příšernej, ale má to jistě své opodstatnění, negativní reklama, taky reklama.

Místo poboček na slovensku by měli rozšířit pobočky v ČR a tak jako Alza zavést min. poštovné díky os.vyzvednutí na překladišti. To je totiž důvod proč jsem přestal nakupovat na Alfacompu a přešel k Alze (překladiště 50m od baráku a poštovné 25Kč + zboží je při objednání před 11h ještě ten den k vyzvednutí (Praha X Pardubice)).

Já nechápu, co z toho děláte někteří za humbuk. Vždyť je to jedno, kde to koupím, jestli Alza, Alfa, TSB - průser s reklamací může nastat kdekoliv, stačí narazit na tupca na reklamačním. A nějakej zelenej skřet je mi u prdele, pokud nabídnou lepší cenu, případně dopravu zdarma, tak je mi fuk, jak se eshop prezentuje, podstatný je zboží, co mi dojde.

Kdyz narazim na reklamacniho blba, tak jdu resit reklamaci vejs. Musim rict, ze v tomto smeru mam dobrou zkusenost s Alzou, samozrejme idealni obchod nema mit blba ani na reklamacich, ale zijeme v Kocourkove, takze to bych chtel asi moc. Jinak v tomto smeru byl kdysi vybornej CZc, ale dneska jsou inteligentnejsi lidi na reklamacich v Alze, proto ji davam prednost, pokud se cena nelisi nebo lisi radove do nekolika desitek korun. Pri vetsich cenovych rozdilech davam i ja prednost cene. Kdyz ale srovnavam ceny, tak v posledni dobe mi vlastne vzdycky vysel vitezne nekdo z trojky Alza, Alfa, CZc. Myslim, ze Alfa ted padne a zbyde soutez o nejlepsi ceny na Alze a CZc. :-/

Však já taky netvrdim, že Alzu ignoruji.
Nakupuji v těch větších obchodech a to tam, kde to vyjde nejlevněji a s požadovanou dostupností. Je úplně jedno, jestli je to alfa, alza, czc, tsb, mironet... Pochopitelně kalkuluji včetně nákladů (a času) na dopravu (ať zboží ke mně nebo mé maličkosti do místa osobního odběru).
Pokud to vychází šul nul, mám alzu na posledním místě, právě z důvodu, že její reklama je tak neskutečně vlezlá, otravná a nepříjemná (člověk sleduje nějaký myšlenkově potentní snímek a najednou do něj začne mrchtat ta zelená věc - zabíjel bych), že prostě u mě na prvním místě nikdy nebudou.
Takže u mě reklama na Alzu plní jen jeden ze svých úkolů - vím o Alze, že existuje. Ten druhý úkol - nalákat mě, abych u nich nakupoval pravidelně - tato reklama rozhodně plnit nebude, dokud tam bude ta zbytnělá esence negativní reklamy. obdobnou strategii aplikuji u dalších perel typu xxxlutz atp.

V Alfě jsem přestal před časem nakupovat po dosti špatných zkušenostech s jejich reklamačním oddělením. Asi dostávali prémie za každou neuznanou reklamaci :-) Takové vytáčky jsem jinde nezažil. Pak jak zavedli i poplatek za platbu kartou z ceny zboží, tak jsem je odpískal i na nákup spotřebáku, natož pak něčeho dražšího. Jediné, co tam měli dobré, byl poměrně levný a velmi ochotný přepravce Vkurýr. Co jsem slyšel už to ale taky zrušili. Dnes už stejně nemá význam nakupovat u velkých eshopů, protože ani při jejich značných obratech tady není záruka nejnižší ceny. Stačí si porovnat ceny třeba pomocí Heuréky nebo jiných a je tady hned jasno. Takže jestli se Alfa spojila s tím nebo tím shopem je mi šumák a raději půjdu tam, kde mají do konečné ceny promítnutý menší zisk a slušnou cenu za poštovné. Nakonec mě to i s poštovným vyjde kolikrát levněji, než stání ve frontě při osobním vyzvednutí u prodejních gigantů :-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru