Předmět Autor Datum
a to meli chvili i muj obdiv :-/
Boboo 05.06.2013 22:41
Boboo
Ked ti povedia ze si na tom mozes prehravat filmy vo vlaku legalne online za napr. 50Kc za film a ze…
MM.. 06.06.2013 01:37
MM..
To by mě fakt zajímalo, zda mezi účinností DRM a jejich zisky je přímá nebo nepřímá úměra. Jestli ne…
L-Core 06.06.2013 06:53
L-Core
No je to divné, protože tu máme cpu-hardware-os-tvurce firmu po vrstvách. Rozumim, že os-tvurce firm…
AZOR 06.06.2013 18:31
AZOR
Lebo efektivne DRM sa da dosiahnut len na urovni grafiky resp. na urovni displaya, vsetko ostatne je…
MM.. 06.06.2013 19:07
MM..
vyrobca chipov sa snazi vyjst v ustrety poskytovatelom obsahu jasne, otazka je jen ta, jestli by vy…
RedMaX 06.06.2013 22:19
RedMaX
preco by ich nikto nekupoval? poslední
MM.. 06.06.2013 23:28
MM..

No je to divné, protože tu máme cpu-hardware-os-tvurce firmu po vrstvách. Rozumim, že os-tvurce firmu apod. mohou kooperovat a nějaké DRM mezi sebou dohodnout apod. Ale neumim si představit, jak někdo na začátku řetězce (cpu) bude podporovat někoho na konci (tvurce filmu), když všechny ostatní články to musí schválit, implementovat atd. a je to pro ně bude mit negativni dopad.

Lebo efektivne DRM sa da dosiahnut len na urovni grafiky resp. na urovni displaya, vsetko ostatne je lahko prelomitelne lebo nejaky software musi na vystup davat nejake data. Display nedava nic na vystup ale rovno zobrazuje. Na podobnej urovni funguje napr. DRM u HDMI, dekoduje az display. Samozrejme prelomitelne je vsewtko otazka je vzdy len ze jak zlozite to je.

... a software si tie firmy co budu to video on demand prevadzkovat urobia sami, o to sa nebojim. Do akej miery tam musi byt podpora OS neviem ale tam by som problem nevidel (OS vytvara defakto vyrobca mobilu a ked tam nacpe chip tak urobi hned aj podporu v OS)

P.S. samozrejme neocakavam od toho nejaky nenormalny boom videa on demand alebo co, ale nemusi to byt az taka uplna kravina, proste vyrobca chipov sa snazi vyjst v ustrety poskytovatelom obsahu.

vyrobca chipov sa snazi vyjst v ustrety poskytovatelom obsahu

jasne, otazka je jen ta, jestli by vyrobci cipu se nemeli hlavne podbizet vyrobcum mobilnich zarizeni, protoze az ty mobily nikdo nebude kupovat, tak nejdriv krachne vyrobce mobilu a pak i vyrobce cipu.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru