Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Na Playstationu 4 běží systém FreeBSD.

Na Playstationu 4 běží systém FreeBSD. Dostanou jeho uživatelé ovladače od AMD?

---

Tak jsme se zasmali "vtipne" reklame od AMD a ted zase zpatky do tvrde reality. Dokaze nekdy AMD vyvinout ovladac ke grafikam pro FreeBSD nebo to za ni muselo udelat Sony? A budou mit konecne uzivatele karet od AMD to co je u NVidie naprosto bezna zalezitost (teda funkcni ovladace nejen pro Windows)?

Zdroj: cnews.cz
Předmět Autor Datum
V době, kdy Linux má jedno procento desktopů a FreeBSD je na hranici statistické chyby, je drsně ner…
Moas 27.06.2013 06:00
Moas
No hlavne, ze maji cas a penize na to delat idiotske reklamy a rozbijet grafiku od NVidie! Ono to je…
RedMaX 27.06.2013 06:09
RedMaX
Bohužel to je marketing. Zapařenci hýkají radostí nad rozbíjením grafiky nVidie - voe to AMD je kchů…
Moas 27.06.2013 08:41
Moas
To mas asi pravdu. Ale tenhle konzum toho nejhorsiho zrna muj salek kavy proste neni, co to jako je,…
Redmarx N 27.06.2013 09:33
Redmarx N
Čoveče zapni si někdy televizi a internet. Zřejmě vůbec netušíš, že takové typy reklam jsou všude od…
Eessencia 27.06.2013 13:15
Eessencia
K poslednimu odstavci: No NVidia ovladace pro linux ma, dokonce i pro BSD, pro ten linux jsou tz ovl…
Redmarx N 27.06.2013 14:06
Redmarx N
• Kdyby se to AMD vyplatilo, určitě by po Linuxu sáhla, ale nesahá. AMD je na tom lépe, už jen díky…
Eessencia 27.06.2013 14:23
Eessencia
Rikam Nvidii se to vyplati a AMD ne nebo taky se proste NVidie vic stara o zakaznika a nepocitaji je…
Redmarx N 27.06.2013 16:29
Redmarx N
Tu úroveň fanoušků jsi odhadnul. Podívej se na dva ne moc staré díly Týdně mobilně. V jednom nejdřív…
Potkan007 27.06.2013 16:45
Potkan007
hm, aha, takze rikas pronajmout stadion, vybrat vstupny a nahnat tam fanousky iPhone/SGS, podruhy AM…
RedMaX 27.06.2013 22:01
RedMaX
Na zápas iPhone/SGS bych si koupil lístek. Sednul bych si tam na sedačku a smál bych se. Já prostě n…
Potkan007 27.06.2013 22:17
Potkan007
Tak ja mam seznam znacek, ktere bych si nikdy nekoupil ani kdyby to bylo cenove vyhodne, vesmes to j…
RedMaX 27.06.2013 23:05
RedMaX
Že tě to video tak sere, to nechápu.
Prasak 27.06.2013 23:01
Prasak
Nestve me to, jen jsem se snazil pochopit ten vtip, ale prej je to proste vtipny, rozmlatit vyrobek…
RedMaX 27.06.2013 23:08
RedMaX
Ale z tej reklamy sa nemáš od smiechu po****. Je to len na pobavenie. Suchý vtip ktorý nikomu neublí…
Rogalo 27.06.2013 23:34
Rogalo
Ja cekal marne i na to pobaveni, tak to asi nemam smysl pro humor a jeste jsem narocny divak. :-D V… poslední
RedMaX 27.06.2013 23:39
RedMaX

V době, kdy Linux má jedno procento desktopů a FreeBSD je na hranici statistické chyby, je drsně nerentabilní vyvíjet pro tyto systémy ovladače. AMD není v pozici, kdy by si mohlo dovolit rozhazovat peníze. Plus by to znamenalo další snahu přetlačovat se s nVidií někde, kde jsou její výsadní vody (Linux drivers).
I kdyby si dala AMD za cíl obsadil polovinu všech Linux uživatelů, znamená to půl procenta tržního podílu. Do toho půjde jen blázen. Když čas, který by potenciálně strávili vývojem pro Linux, stráví vylepšováním Windows ovladačů, osloví MNOHEM více uživatelů.

No hlavne, ze maji cas a penize na to delat idiotske reklamy a rozbijet grafiku od NVidie! Ono to je prave o tomhle, na kravinky cas maji, udelat neco poradne ne.

OK, maly trzni podil, nemaji na to cas ani finance, potrebuji pracovat na ovladacich do Windows, beru to, ale tak kdyz neco nebudu umet, tak budu sedet v koute a mlcet a nebudu delat divadlo, jakej jsem borec, kdyz neumim naprogramovat ovladac ani pro linux (BSD).

Bohužel to je marketing. Zapařenci hýkají radostí nad rozbíjením grafiky nVidie - voe to AMD je kchůl!
Kdyby "seděli v koutě a mlčeli", už dávno neexistujou. Prsení je základní předpoklad firmy, o které se má vědět.
Ovladač pro unix by zajisté naprogramovat uměli, jen se jim to prostě nevyplatí. Příliš malý tržní segment.

To mas asi pravdu. Ale tenhle konzum toho nejhorsiho zrna muj salek kavy proste neni, co to jako je, dokazovat si, ze jsem lepsi nez konkurence tim, ze konkurencni vyrobek rozmlatim. :-/
No a presne jak pises, nekterym se to zda jeste vtipne, nekdy si rikam, ze pojmenovani druhu jako Homo Sapiens bylo ponekud predcasne.

Čoveče zapni si někdy televizi a internet. Zřejmě vůbec netušíš, že takové typy reklam jsou všude od kohokoliv, tak klídek, nedělej jak kdyby bylo AMD první co s takovou reklamou přišlo.

Reklamy politických stran před volbama jsou stejně dementního rázu, s tím rozdílem, že AMD reklama byla vtipná a nikomu neublížila.
Nechápu Vás zelenoprsťáky, proč s sebou tolik cukáte, však to je jen legrace a není třeba tady z AMD dělat ty nejhorší blbce.

Co se Linuxu týče, lidi ho má málo a AMD zřejmě nemá důvod ovladače pro něj vyvíjet, proč taky? Linux je většinou jen na serverech, kde grafický výkon nevyužiješ, nebo ho má hrstka "jakože cool lidiček, co nejsou ovečky a nemají ten zlý zlý nefunkční windowsáček". Kdyby pro AMD měl Linux finanční smysl, jistě by do toho šel.

K poslednimu odstavci: No NVidia ovladace pro linux ma, dokonce i pro BSD, pro ten linux jsou tz ovladace opravdu kvalitni. Hm, asi ma AMD grafikz tak malo lidi, ze i linuxaku je mezi nimi malo, proto se to AMD nevyplati a NVidii ano.

Co je zelenoprstak?

Co je na rozmlaceni konkurencni grafiky legracniho?

Asi nastesti nemam TV a na netu mam reklamy blokovane Adblockem. :-)

• Kdyby se to AMD vyplatilo, určitě by po Linuxu sáhla, ale nesahá. AMD je na tom lépe, už jen díky kontraktům s konzolema to bude jen a jen lepší.

• Zelenoprsťáci jsou armáda nVidie, co na konkurenci jmenují jen chyby a přehlíží klady.

• Je to dobře udělaná reklama, která neurazí a fanoušky AMD potěší.

• Ttj, televize je naprd, souhlasím, já tam koukám jen na reprízi kolotoče a AZ kvízu :D Vždy mě zajímá kolik ve finále vyhrajou.

Apropo, rozhodně je ta AMD reklama vtipnější než nVidiovské ovladače, které účelně odpalují starší typy grafických karet, jen aby si lidi museli kupovat nové.
Nevěřím, opravdu nevěřím tomu, že by to bylo neúmyslné. Není to poprvé a rozhodně ani naposled. Už jen to je na té reklamě vtipné "Co si nezničí nVidia sama, tomu dopomůže AMD svým nářadím".

Rikam Nvidii se to vyplati a AMD ne nebo taky se proste NVidie vic stara o zakaznika a nepocitaji jen rychle penize.

No ja si to myslel, ale to ses na me netrefil, ja zacinal na ATI Rage II+ a koncil na Radeonu X850XT a to byla hodne draha karta, jenze uz v dobe tyhle posledni karty jsem prechazel na linux a tech problemu co bylo. :-/ Nasledne jsem na jinym pocitaci pracoval s nejakou GeForce kartou a docela pohoda a nasledne od te doby uz jen karty od NVidie, proste urcite ne nejaky fanaticky zastance NVidie, ale konecne spokojeny uzivatel.

Tu reklamu uz nekomentuju, doufam, ze taky u Apple nerozbijej SGS4, to budou asi fanousci na podobny urovni. :-D

To si pis, ze to nebylo nic umyslneho, tomu neverim a hlavne ono s tim odpalovanim karet je to prehnane, prehrivaly se, mohla se zkratit zivotnost, jiste je to hlavne pro NVidii nevitana reklama, ale je to holt dan za honenim bodu a FPS. Ja mam ovladace rok stary a tohle neresim.

Tu úroveň fanoušků jsi odhadnul. Podívej se na dva ne moc staré díly Týdně mobilně. V jednom nejdřív zkoušeli fólii, která má ochránit displej, na iPhonu s tím, že cíl bylo mlátit do telefonu víc a víc, dokud ho tím kladivem nerozbijou. Ovce se začaly bouřit, že tohle by nevydržel ani jinej telefon, zastánci Samsungu šíleli nadšením. To samé udělali o pár týdnů později s Galaxy S4. Ze zvědavosti jsem nakouknul do diskuzí. V první byl každej druhej příspěvek o tom, že si to iPhone zaslouží. Pod tím druhým stejná slova, jenom o Galaxy S4.

V principu vlastně nebyly věty v diskuzi postavené jako "hurá, rozbili jste telefon", ale "hurá, rozbili jste ten zlej a ošklivej iPhone/Galaxy S4". Podle počtu reakcí jsem si připadal asi jako jediný majitel Galaxy S4, který tohle viděl a nereagoval.

hm, aha, takze rikas pronajmout stadion, vybrat vstupny a nahnat tam fanousky iPhone/SGS, podruhy AMD/NVidia, potreti Spartany/Slavisty a nechat jim moznost jit do toho na ferovku, to vypada jako zajimavej podnikatelskej zamer. :-D

---

U toho iPhone to chapu, oni vzdycky staveli marketing na konfrontaci, asi nemeli co ukazat lepsiho ..., ale u ostatnich snad leda to AMD, mozna nevi kudy kam, tak to zkousi podobne konfrontacne, asi proto ta reklama. :-/

Na zápas iPhone/SGS bych si koupil lístek. Sednul bych si tam na sedačku a smál bych se. Já prostě nechápu to šílenství kvůli jedné značce. Rozum mi říká koupit to, co je v době koupě výhodnější. Grafiky používám od nVidie, když jsem kupoval notebook, mohl jsem mít ThinkPad EDGE za dobrou cenu s HD6630M, tak proč ne? Až budu měnit grafiku ve stolním počítači (jen co budu mít v ruce peníze za prodaný HTC Sensation - odmaturoval jsem, dostal jsem se na ČVUT FIT a mám poslední šance pořádně si zahrát), tak je sice mým favoritem GTX660, ale klidně vemu AMD, když bude výhodnější. To samé mobil, rukama mi prošly Nokie, předposlední bylo HTC. Při výběru nástupce měl HTC One moje sympatie z hlediska firmy a stejně mi leží na stole Samsung.

Tak ja mam seznam znacek, ktere bych si nikdy nekoupil ani kdyby to bylo cenove vyhodne, vesmes to jsou znacky od kterych jsem neco vlastnil a spalil jsem se, dlouho to nevydrzelo, takze proste te znacce neduveruju a uz nikdy si zadnou vec toho vyrobce nekoupim, pak mam naopak svy znacky, teda to co jsem mel nebo jeste mam, tak to prezilo treba nekolikanasobne svou zivotnost nebo to melo treba nejakou unikatni funkci, proste takovou znacku preferuju, protoze tam mam nejaky realny predpoklad, ze by to mohlo byt zase tak skvele, ale nejsem fanatik, ze bych si nic nekoupil jeste od nekoho dalsiho, kdyz to bude mit neco co me upouta.

Tahle zpravicka byla puvodne i o Sony, no znamej poridil Sony Vaio pro sebe, Sony Vaio pro syna, protoze proste Sony, vis co, nebude kupovat nejakyho cinana asi, von jedine Sony. No tak nejdriv zkolaboval synuv notas, sotva se vratil z reklamace, tak i jeho. Pak uz jsem slysel jen nejake neublikovatelne vyrazy a pry Sony uz nikdy. :-D

Ja cekal marne i na to pobaveni, tak to asi nemam smysl pro humor a jeste jsem narocny divak. :-D

Vsak to pisu, Nvidii beru ikdyz vyjde draz kvuli pohodovemu fungovani na linuxu, chapu, ze pro ortodoxni uzivatele Windows je tahle funkce na nic.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru