Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Lenovo nabídne alternativní podobu Windows 8 včetně start menu.

Ono je to presne o tom, Win95, Win98, Win2000, WinXp, WinVista, Win7 - to je docela dlouha radka operacnich systemu, ktere vicemene vypadaly stale stejne, nejake kosmeticke zmeny, omalovanky v Xp, ktere sly vypnout, Aero, atd. ale porad to bylo vicemene stejne. Bezny uzivatel si nekupuje Windows 8, on si kupuje Windows a rekl bych, ze pravem ocekava ty same Windows, na ktere je po leta zvykly. Samozrejme, ze je zdesen, kdyzto poprve spusti a to tlacitko Start s programama tam neni, kde sakra je a jak mam teda spustit nejaky program? ::) A v tomhle momente nastupuje diference, rovnou to vezmu s praktickym prikladem:

Syn kolegy v praci ma notas s Windows 8, chvili na to nadaval, po skole si s tim hral, upravoval si to, blbnul, .... no a zvykl si, pry by uz nemenil. Jeho otec (kolega) ma taky notas s Windows 8, ale on nema cas si s tim hrat, on prijde z prace a nechce vecery travit s Windows 8, on pracuje v soukrome firme, nemuze se to ucit v praci, on musi delat, jinymi slovy nadava kde muze, bodejt by taky ne, kdyz kvuli debilnim Windows udela min prace nez driv, respektive mu to trva delsi dobu a nikoho nezajima, ze musi v praci zustat dele. Tohle je ten podstatny rozdil, bezny lidi nemaji cas se ucit neco uplne noveho, nehlede na to, ze to je hlavne neefektivni a Modern UI se ovlada na nedotykovem zarizeni pomaleji nez starsi prostredi.

Podivejte se na Unity na Ubuntu, kolik lidi nadava a pritom narozdil od Windows 8, tam to muzete zmenit jedinnym prikazem na jakekoli jine prostredi a navic pokud si preci jen zvyknete na Unity, tak se to pry ovlada rychleji nez treba KDE. (To "pry" proto, ze to neni osobni zkusenost, ale to same se rika o Gnome 3, ktere je opravdu dobre udelane pres klavesove zkratky a je to hodne rychly, stejne ale pouzivam KDE, sem zvyknuty na stare windowsi ovladani a hodlam to tak nechat, na Windowsech uz sice neni, ale ja ho mam na linuxu, na ktery jsem presel. :-))

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality