Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem NSA má při prolamování šifer náskok, otázkou ale zůstává...

ale já s tebou do značné míry souhlasím. Ale usuzovat na stav věci a schopnosti NSA podle komerčních firem, to je tak trochu krátkozraké. Komerční firmy nasazují řešení, které si mohou dovolit financovat, a které jim bude generovat profit. Oproti tomu vládní agentura s rozpočtem vyšším, než má celá ČR, může přece jen stavět svou infrastrukturu trošku jinak, rozmáchleji, přes vícero rozpočtových období. Pojmy jako datamining, big data tu jsou mimochodem už i v komerční sféře..

A když si vezmeš, že i Čína byla schopna na základě běžně dostupných komerčních produktů vytvořit velký čínský firewall (ano, uznávám, že technologicky je to stále jen zlomek předpokládaného "lamače šifer"), který umožňuje sledovat aktivity jednotlivých uživatelů (a že jich není málo), tak určitou špetku pravděpodobnosti bych tomu dával. Je třeba uznat, že některé technologie používá nejprve vojenskoprůmyslový komplex aby je uvolnil do komerčního použití až tehdy, když už má lepší řešení.

A o počítačové zaostalosti bych určitě nehovořil, je to vše jen čistě ekonomický střet nabídky s poptávkou, dnes jsou prostě některé "dokonalé" technologie ještě příliš drahé, a tak se používá levnějších, byť ne tak dokonalých substitutů.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality