Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft pohřbí Windows XP za půl roku

Už za šest měsíců společnost Microsoft definitivně ukončí podporu Windows XP. Přestože byl tento operační systém uveden na trh už v roce 2001, těší se stále velké popularitě. Podle dat analytické skupiny StatCounter je po Windows 7 druhou nejpoužívanější počítačovou platformou na světě - na svém počítači má xpéčka nainstalovaný každý pátý uživatel.

http://www.novinky.cz/internet-a-pc/software/31563 7-microsoft-pohrbi-windows-xp-za-pul-roku.html

K pobavení doporučuji projít si komentáře, nestačím se divit, co za odborníky se tam najde.

Zdroj: novinky.cz
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Upřímně řečeno, mám několik strojů s Windows, čili jak s XP, tak W7. Hnus s W8, který jsem měl naště… poslední
Craft 25.11.2013 14:57
Craft

Upřímně řečeno, mám několik strojů s Windows, čili jak s XP, tak W7. Hnus s W8, který jsem měl naštěstí pouze zapůjčený k úpravě plochy, aby v něm dcera kamaráda mohla normálně pracovat mi opravdu stačil.
Pokud potřebuji solidně pracovat, tak jedině na XP. Pokud chci lézt na net, stáhnout si email nebo zkouknout nějaké video, je to šumák a klidně si to pustím i na 7 nebo 8. Zkuste se ale nejdříve zamyslet, co běžný uživatel dneska používá za aplikace. Net prohlížeč, skype, audio player, video player, Word pro napsání textu a dále x oblíbených her a prohlížeč fotek a pdf. O něco náročnější uživatelé již emailové klienta, Excel, něco na prezentace, nebo nějaký klient na torrenty, případně nějakou firemní aplikaci. Zapomněl jsem na něco? No tak tady je to upravdu šumák, jakou verzi OS použiji.
Ukončení podpory a pravidelných aktualizací? Pokud chce někdo aktualizace na aktualizaci, má hafo neuvyužitého místa na disku a nevadí mu, že se mu systém pomalu ale jistě zpomaluje, tak proč ne. Jinak naprosto zbytečná věc, pokud se nejedná doslova o nějakou kritickou chybu systému. Důležitější jsou pro mě aktualizace biosu, než Win. Pokud taky někoho pod Win7 nebo 8 baví věčně něco hledat, tak proč ne, ale tohle běžný uživatel ani nepotřebuje, leda tak nastavení spořiče a tapety na ploše. Stejně tak mě nebaví cokoliv vytvářet v MS Office 2007 výše. Mě plně stačí MS Office 2003 a pokud budu muset raději přejdu na OpenOffice. Před nedávnem jsem třeba potřeboval udělat ruční asociaci jedné atypické aplikace, což opravdu nelze lamovsky udělat "otevřít v programu - zvolit program". U XP naprostá pohoda a za chvíli není co řešit i se zadáním potřebných parametrů. U Win 7 a 8 již smůla, možná leda tak příkazový řádek s nejistým výsledkem. Takže nezbývá než použít aplikaci třetí strany, pak úspěch stejný, jako u XP. No vy*ral bych se na takovéhle usnadnění práce celému MS. Upřímně řečeno běžnému uživateli stačí i ten rádoby OS Android a nemusí mít ani Windows, pokud nepotřebuje hrát hry.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru