Předmět Autor Datum
Já to vidím naprosto jinak. Tyhle referenční grafiky jsou určeny pro lidi, co ten chladič sundají a…
touchwood 11.11.2013 08:10
touchwood
Určeny možná jo, ale kupujou je hlavně ti, co jdou po ceně. Případně se dostanou do Tesco sestav, za… poslední
Moas 12.11.2013 11:52
Moas
Podle mě to není nic, co by tady nebylo už od jaktěživa, neplatí to jen u g.karet, ale i procesorů,…
M-Pol 11.11.2013 08:52
M-Pol
Ono to bude asi zas zavisiet aj od vyrobcu karty. Ze jak nastavil tie parametre toho boostu. (asi aj…
MM.. 11.11.2013 16:24
MM..
tentokrát za to může AMD. Posrali regulaci, totiž každý větrák má o dost rozdílné otáčky (desítky pr…
touchwood 11.11.2013 21:30
touchwood
Co? (P.S. cez PWM sa nikdy nic nekontroluje, za vetrak a chladenie je zodpovedny vyrobca karty. Ci t…
MM.. 12.11.2013 10:29
MM..
BTW hlavne by si uz konecne mali vsetci uvedomit to co je tam na poslednej strane napisane a preco d…
MM.. 12.11.2013 10:39
MM..
Ale vyrobce karty zadelava na problem i vyrobci cipu nehlede na to, ze to vychazi uz od vyrobce cipu…
RedMaX 11.11.2013 21:57
RedMaX

Já to vidím naprosto jinak. Tyhle referenční grafiky jsou určeny pro lidi, co ten chladič sundají a dají tam vodníka, nebo aspoň to Accelero3. Normální člověk si počká na nereferenční chlazení.

Faktem zůstává, že tohle AMD moc nezvládlo, mohli se tomu chlazení pověnovat více (na druhou stranu, tohle je prosté opakování historie, která se opakuje už od HD48xx, kdy nereferenční chladiče byly vždy řádově lepší a referenční jen pro to, aby se prokázalo, že karta je funkční, bez ohledu na teplo a hluk). Pravda je ale, že s novým powertune to získalo až obludný charakter. :-)

Jednoduše platí, že kdo chce ticho a výkon, čeká na nereferenční modely.

Podle mě to není nic, co by tady nebylo už od jaktěživa, neplatí to jen u g.karet, ale i procesorů, pamětí, desek .... a nakonec i třeba u spalovacích motorů.
Vždy při výrobě čehokoliv dochází k rozdílům/tolerancím = A B C kde mezi A a C je rozdíl v možném dosaženém výkonu, ale i životnost.

Ono to bude asi zas zavisiet aj od vyrobcu karty. Ze jak nastavil tie parametre toho boostu. (asi aj v zavislosti na tom ze tam kdesi zas setril pol eura na nejakom DC menici alebo inej hovadine). T.j. uz asi davno neplati ze kukam sa len na chip a vsetky su stejne. Asi nie su. referencna karta vzdy ukazuje ze jak by to malo byt. Ked to vyrobca karty tak urobit nedokaze alebo nechce lebo setri pol eura, tak to stejne nebude. A potom je nutne ukazat na toho vyrobcu karty prstom, a povedat mu strc si tie kramy do prdele :D

BTW hlavne by si uz konecne mali vsetci uvedomit to co je tam na poslednej strane napisane a preco dostavam infarkty pri kazdom dotaze typu "ktery z nich je lepsi?" a nezmysly typu ze dualchannel na nic nema vplyv apod.

Je to klasické úskalí testů grafických karet a daň za zjednodušení; je nemožné u všech her zprůměrovat výkon karet během celé hry ve všech nastaveních, aby se dalo se stoprocentní jistotou konstatovat, která karta je výkonnější a o kolik. A je to i důvod, proč se mají průměrné výkony karet brát jen jako hrubě orientační a jsou zatížené velkou chybou měření.

Ale vyrobce karty zadelava na problem i vyrobci cipu nehlede na to, ze to vychazi uz od vyrobce cipu. Vidim tam dva problemy, problem pro AMD, protoze proc bych si mel kupovat R9 290X, kdyz realne hrozi, ze dostanu kartu s vykonem GeForce 780, to si radsi koupim tu, ma nizsi spotrebu.

Druha vec je, ze teda vubec nema cenu cist recenze, nakonec OBR na pctuningu sdelil, ze kdyz AMD nechtela zaplatit, tak recenzi proste delat nebudou, protoze zadara jim reklamu delat nebudou. Nejdriv jsem si rikal, co to zvani, ale on ma pravdu, recenze novinarske karty je opravdu jen obycejna reklama, skutecna recenze by mela vyjit z bezne prodavane karty zakoupene v prodejni siti nebo zapujcene tamtez. Pro obchodnika by to byla reklama a recenze by byla opravdova. Takhle at si teda recenze strcej nekam. :-/

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru