Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Telefon~Stavebnice

- Narazil jsem na jednu hodne zajimavost mozna jiz pro nektere zname, ale osobne je to poprve co to vidim) Telefon BLOC
- Produkt je na zakladne multy Upgrade jednotlivych casti podle potreby, nebo delane pro mensi elektro odpad, kde kdyz odejde jedna vec v mobilnim telefonu ktery je pro tento kaz recyklovan.
- Pro me jde o dobry napad, proto jsem se chtel s vamy rozdelit o tuto zajimavost.
-
http://edition.cnn.com/2013/09/19/tech/innovation/ phonebloks-the-smartphone-for-life/

watch

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
problém bude se spolehlivostí takového "lega". Co mechanické spojení, to potenciální kurvítko. Ne na…
touchwood 16.11.2013 22:03
touchwood
- Touchwood, kazdy produkt se potka s kritikou,,,, (jenze s tou integraci je tezsi oprava nebo vymen…
CoCoChanel 16.11.2013 22:05
CoCoChanel
No ona je to prave najivni predstava, protoze dneska je snaha vsechny ty cipy integrovat do jednoho…
RedMaX 16.11.2013 22:15
RedMaX
- Rozumim, ale mezi nami, kolik je vyrobni cena takove soucastky, tady se jiz nebavime o tom vytvori…
CoCoChanel 16.11.2013 22:22
CoCoChanel
jenomze ono se vsehno integruje, dneska uz mas na jednom SoC minimalne procesor a grafiku, mozna GPS…
RedMaX 16.11.2013 23:34
RedMaX
- Uf, ted jsem to cele docetl, radeji 2x aby nedoslo k rosporum.:-D - Ano, vse se integruje, nuz nec…
CoCoChanel 16.11.2013 23:59
CoCoChanel
OK, ale vona se posere stejne v kazdym bloku jedna mikrosoucastka, takze to budes muset vymenit vsec… poslední
RedMaX 17.11.2013 00:05
RedMaX

problém bude se spolehlivostí takového "lega". Co mechanické spojení, to potenciální kurvítko. Ne nadarmo jde technika směrem k integraci, tohle je směr přesně obrácený, a podle mého naprosto mimo mísu, podobně jako byly svého času notebooky s MXM.

- Rozumim, ale mezi nami, kolik je vyrobni cena takove soucastky, tady se jiz nebavime o tom vytvorit naky produkt nebo jeho napadu, ale zkoumani jeho financni stranky.
- Pujde li o Upgarde CPU nebo dokonce dipleje, muze jit eventualne o drahou zalezitost, ale kamera, nebo wifi, bluetooth nemusi stat moc, nemas koupis co potrebujes aniz bys "musel" koupit novy mobilni telefon.

jenomze ono se vsehno integruje, dneska uz mas na jednom SoC minimalne procesor a grafiku, mozna GPS snad uz nekde taky, radic bluetooth a wifi muze casem taky pribyt, nehlede na to, ze dalsi vec je otazka hmotnosti, kdy potrebujes, aby tam bylo co nejmin materialu. Ono co si mobilni korporace prejou nebo neprejou je jedno, pokud to cinan dokaze levne vyrabet. Ale ja moc prostoru, ze by mobilni telefony fungovaly podobne jako funguji PC, nevidim.

Nakonec podivej se na notebooky, radove vetsi zarizeni a co tam muzes vymenit, disk a pamet. V mobilu zase muzes vymenit SD-kartu. ;-)

Ok jeste to rozebereme podrobneji. :-) A jak dlouho ti mobil vydrzi nez se v nem soucastky poserou? Podivej na dnesni televize, riti se na nas novy standard DVB-T2 a co myslis, bude nekdo vyrabet ten settopbox jako rozsirujici kartu do TV, nakonec dneska ma kdejaka CI slot. Nebude, vubec nepocitaji, ze by jeste za 5 let nekdo dnes koupenou televizi bez DVB-T2 jeste mel.

A uplnej extrem, jdu do drogerie koupit tekute mydlo, meli ho v ekonomickem baleni (sacek) za 28,- a v plastu za 30,-. Ja uz doma tu plastovou nadobku mam, takze bych si klidne mohl koupit v sacku a prelejt to, ale, aby to bylo levnejsi o pouhe 2Kc a ja s tim mel jeste praci s prelejvanim, kde navic potencionalne hrozi, ze muzu cast nesikovne vylejt mimo nadobku? Ani nahodou, jsem si zase koupil v plastu. Adekvatne tedy, bud si budes moct koupit fullHD model telefonu A2 nebo doplnit o fullHD displej predchozi generaci telefonu A1. No a fullHD displej te bude stat 4.500,- a cely fullHD mobil 4.700,- a nez bys to montoval, koupis cely novy, ver tomu, ze by to tak bylo. Ale ono na seriovou vyrobu nikdy nedojde, ja jim fandim, aby vyrobili aspon funkcni prototyp. :-)

- Uf, ted jsem to cele docetl, radeji 2x aby nedoslo k rosporum.:-D
- Ano, vse se integruje, nuz neco noveho at na hlavu postavene, take jim fandim, alespon naky neobvykly concept. Abych pravdu rekl, vyrostl jsem za casu, kdyz veci fungovaly 10tky let, popripade naka vymena cudliku nebo nakeho kondiku. Dnes pri koupe elektroniky nepocitam s delsi zivotnosti jak 3 ROKY(zrejme naka norma zivotnosti) nebo snad s rucni opravou ci vymenou defektivni kazove soucastky, proto napad vymeny v podobe bloku me zaujal.

OK, ale vona se posere stejne v kazdym bloku jedna mikrosoucastka, takze to budes muset vymenit vsechno. :-D

Hele to neni jenom elektronika, takhle se rozsypou po trech letech i skrine, vono taky kdyz to je hmota ve ktere je 2/3 kukurice a jenom 1/3 drevotriska, tak neni se cemu divit. Znamy se rozsypala po trech letech kuchynska linka, ale jako kompletne imitace dreva z plastu, tak se to zacalo rozlepovat. ]:)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru